Den norske kirke

Første kommentar fra Kirkerådet til forslaget til statsbudsjett 2017

Del

- Vårt viktigste mål er å opprettholde en landsdekkende og aktiv folkekirke, og å sikre en trygg omstillingsprosess for de over 1600 ansatte som er en del av dette. Vi er selvfølgelig også innstilt på å gjøre vårt for å ha en så effektiv organisasjon som mulig, sier direktør i Kirkerådet, Jens-Petter Johnsen.

Kulturdepartementet er selv tydelige på forslaget til kirkens budsjett for 2017 innebærer et kutt.

- Vi er nå i gang med å analysere tallene for å se hva dette vil bety i praksis for kirken og kirkens drift, og vil komme tilbake med ytterligere kommentarer, sier Jens-Petter Johnsen.

I statsbudsjettet foreslås det et rammetilskudd til Den norske kirke på til sammen 1,9 milliarder kroner.  Dette inkluderer omstillingsmidler på 22 millioner, samt også pris- og lønnsomregning, lønnsreguleringer for 2017 og pensjonspremier. I tillegg foreslås en egenkapital på 100 millioner kroner.

Fra 1. januar 2017 blir Den norske kirke et eget rettssubjekt, skilt fra staten. Statens bevilgninger til Den norske kirke blir fra 2017 gitt som et samlet rammetilskudd som Kirkemøtet disponerer.

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Kirkens hus - Rådhusgata 1-3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

Følg saker fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den norske kirke