Virke

Fornuftig avgjørelse å skrote portal for sammenligning av matpriser

Del

Regjeringen har valgt å skrote Forbrukerrådets portal for sammenligning av priser på dagligvarer.

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen
– Fornuftig beslutning. Dagligvareportalen og appen «Peiling» som Forbrukerrådet har utviklet, er fortsatt langt fra å møte Stortingets bestilling, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

– Forbrukerrådet har så langt valgt å fokusere på pris i portalen. Dette har skjedd på tross av at portalen i følge Stortingets føringer skulle fremme kvalitet, godt utvalg, markedstilgang for småskalaprodusenter, etikk, miljø og helse. Bransjen har gjentatte ganger advart mot dette, slår Størksen fast.

I en pressemelding legger Forbrukerrådet skylden på manglende datagrunnlag fra bransjen.

– Bransjen har lagt ned betydelige ressurser for å møte kravene fra Forbrukerrådet, og ikke minst Stortingets intensjon med dagligvareportalen, fortsetter Størksen.

Virke dagligvare har imidlertid lenge advart om at eksempelvis frukt og grønt i løsvekt, samt ferskvarer, ikke er med i TradeSolution, som Forbrukerrådet har valgt å høste data fra.

– Skal slike varer kunne registreres på en måte som gjør det sammenlignbart i portalen, krever det standardisering og pakking - og vil trolig høre til både smalere utvalg og mer emballasjebruk. Det er på tvers av intensjonen, sier hun.

Hva som vil skje med appen «Peiling» er foreløpig uklart, i følge statsråd Linda Helleland. Det vil avhenge av både driftskostnader, hva brukerne vil få ut av det, og brukerpotensialet.

– Om regjeringen og Forbrukerrådet velger å videreutvikle de øvrige delene av dagligvareportalen, gjenstår det fortsatt et betydelig arbeid for at Stortinget skal få det Stortinget har bedt om. Det må Forbrukerrådet ta på alvor - og bransjen skal fortsatt bidra til at målene nås, avslutter Størksen.

Nøkkelord

Kontakter

Julie Wentzel Frøland
kommunikasjonsrådgiver
98803090
Jwf@virke.no

Bilder

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for handels- tjenestenæringen i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom