Audi

Formel E: Audi lanserer ny elbil

Del

Audi presenterte onsdag kveld konsernets aller første fullelektriske racing-bil. Audi e-tron FE04 understreker merkets forvandling fra tradisjonell bilprodusent til fremtidsrettet mobilitetsleverandør.

Formel E
Formel E

Formel E-bilen vil neppe bli aktuell for norske veier, men like fullt kan den bidra til å bane vei for en annen Audi e-tron som snart treffer vårt marked. 

- SUV-en Audi e-tron lanseres for massemarkedet neste år og vil i likhet med våre øvrige modeller utvikles med kunnskap generert fra Audis satsing på motorsport. Dreiningen mot elektriske mesterskap er naturlig i takt med den tunge satsingen på den elektriske drivlinjen, sier Øyvind Rognlien Skovli, kommunikasjonssjef for Audi i Norge.    

Audi avslørte nylig at merket skal ha flere enn 20 elektrifiserte modeller i porteføljen før 2025.

Det er Formel E-mesteren Lucas di Grassi som, sammen med Daniel Abt, skal kjøre for Audis fabrikkteam kommende sesong. Teamet skal ledes av Allan McNish. Etter nærmere 40 års fruktbar satsing på motorsport blir Audi nå den første tyske bilprodusenten som deltar i Formel E for testing og videreutvikling av ny teknologi for masseproduksjon. quattro, TFSI og TDI er bare noen eksempler på Audi-nyvinninger som er utviklet i forbindelse med motorsport.

Ingeniørene bak Audi e-tron FE04 har rettet sitt fokus mot å designe en så effektiv motor som mulig. For kraftoverføringen til hjulene tar Team Audi Sport ABT Schaeffler i bruk en høyeffektiv girkasse med bare ett gir i 2017/2018-sesongen. På utsiden vil bilen tydelig skille seg ut med et progressivt design og basisfargene hvit, grønn metallic og sort. For første gang i karrieren skal di Grassi ta fatt på en sesong i bil nummer «1», som regjerende mester. Med på laget får han talentet Daniel Abt (24). Abt og di Grassi har allerede vist seg som en slagkraftig duo i Formel E-sirkuset. I løpet av de 33 gjennomførte løpene har de oppnådd seks seirer og 24 pallplasseringer totalt.

Det er store forventninger til teamet før sesongstart. Under ledelse av Le Mans-vinner McNish forbereder man seg på sesongstart i Hong Kong 2. desember i år. Da får også Audi e-tron FE04 sin racing-debut. Men bilen vil kunne ses på banen før den tid. Fredag og lørdag presenterer Audi FE04 på E-Mobility Play Days på Red Bull Ring i Østerrike. Deretter, fra mandag til torsdag, starter de offisielle preseason-testene i Valencia i Spania.

Kontakter

Bilder

Formel E
Formel E
Last ned bilde
Audi satser på elbiler
Audi satser på elbiler
Last ned bilde

Om Audi

Audi
Audi
Frysjaveien 31b
0883 Oslo

http://www.audi.no

Slagordet “Forspranget ligger i teknikken“ er en forpliktelse for merket Audi. Når du velger en Audi, velger du samtidig en bil som kan skreddersys dine individuelle behov.

Følg saker fra Audi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Audi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Audi

«Født på banen, bygd for veien» - Audi R8 med nytt og mer sportslig uttrykk24.10.2018 15:47:07Pressemelding

Kraftfull naturlig pustende V10-motor med to motoralternativer Forbedret fjæring sørger for mer dynamisk styring Nytt, slående eksteriørdesign Det er ikke bare designet som har blitt mer sportslig på Audi R8 Coupé og Spyder – de har også blitt mer kraftfulle. De nye modellene kommer for salg i Europa tidlig i 2019. R8 har på alle mulige måter en unik posisjon i Audi, og nå blir den både mer kraftfull og raskere, sier Michael-Julius Renz, Managing Director of Audi Sport GmbH . Enda mer kraftfull Motorsport er en del av vårt DNA. Denne bilen deler 50 prosent av delene sine med R8 LMS GT3 og hele 60 prosent med R8 LMS GT4, ingen annen produksjonsbil er så tett på en banebil som R8, forteller Oliver Hoffmann, Technical Managing Director of Audi Sport GmbH. Lynrask respons, høyt turtall og unik lyd – hjertet til Audi R8 er dens naturlig pustende og kraftfulle V10-motor. Det er også denne motoren som sitter i både R8 LMS GT3 og R8 LMS GT4. Motoren kan leveres i to ulike utgaver til kundene,

Endelig er Audi e-tron i Norge, og på mandag vises den frem for første gang på en eksklusiv pressevisning i Oslo sentrum18.10.2018 13:53:17Presseinvitasjon

Dato: 22. oktober Tidspunkt: 0900 – 1200 Hvor: DogA – Design og Arkitektur Norge, Hausmanns gate 16, 0182 Oslo Det blir mulighet for en-til-en med Elin Sinervo, direktør i Audi Norge. Hver redaksjon vil få muligheten til å melde på én journalist og én fotograf. Om du ennå ikke har meldt deg på, kan det gjøres her: https://e-tron.rsvp.is/

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom