Forsvarsbygg

Forlik om Jarfjord grensestasjon

Del

Forsvarsbygg og Consto AS har kommet til enighet om et forlik på totalt 13, 4 millioner kroner i saken om grensestasjon nord.

Jarfjord grensestasjon. Foto: Forsvarsbygg
Jarfjord grensestasjon. Foto: Forsvarsbygg

18. - 20. juni møttes partene til tredagers rettsmekling i Tromsø etter at Consto AS saksøkte staten ved Forsvarsdepartementet etter oppføringen av grensestasjon nord.

Påstandsbeløpet var ca. 35 millioner kroner inkludert mva. og renter, med tillegg av saksomkostninger. Hoveddelen av kravet gjaldt forsering (ekstra ressursinnsats i byggetid), mens det resterende i hovedsak var kostnader knyttet til endringer, forsinkelse, rigg/drift og plunder/heft. Det var satt av åtte uker i Øst-Finnmark tingrett for gjennomføringen.

Enighet

Partene møtte til megling i Tromsø med seks representanter hver pluss to representanter fra retten, og kom etter disse tre dagene til enighet om et forlik på totalt MNOK 13.4 inkludert mva. og renter. Hver part bærer sine egne omkostninger.

Komplisert

- Et forlik betyr for oss at denne saken nå er retts meklet i tinghuset i Tromsø i regi av Øst-Finnmark tingrett og endelig avsluttet. Det var et komplisert byggeprosjekt som hadde sine utfordringer underveis. Vi er også fornøyd med at vi nå slipper å binde opp produksjonsressurser til å gjennomføre hovedforhandling i Øst-Finnmark tingrett i Vadsø i inntil åtte uker i høst, sier Erik Anders Helin, leder for prosjektseksjonen i Forsvarsbygg. 

Nøkkelord

Kontakter

Forsvarsbyggs pressevakt er tilgjengelig hver dag fra 7-19 og nås på telefonnummer 47 7777 47 eller epost pressevakt@forsvarsbygg.no

Bilder

Jarfjord grensestasjon. Foto: Forsvarsbygg
Jarfjord grensestasjon. Foto: Forsvarsbygg
Last ned bilde

Om Forsvarsbygg

Forsvarsbygg
Forsvarsbygg
Grev Wedels plass 5
0151 Oslo

815 70 400http://www.forsvarsbygg.no

Forsvarsbygg er eit statleg forvaltingsorgan underlagt Forsvarsdepartementet som utviklar, byggjer, driftar og avhendar eigedom for forsvarssektoren.

Følg saker fra Forsvarsbygg

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forsvarsbygg på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Forsvarsbygg

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom