Valgdirektoratet

Forhåndstemmegivningen starter torsdag 10. august

Del

Den ordinære forhåndsstemmegivningen ved stortings- og sametingsvalget starter i dag, torsdag 10. august. Velgerne kan stemme fram til og med fredag 8. september.

Kommunene tar imot forhåndsstemmer og informerer om hvor valglokalene er, åpningstider og hvordan man går fram for å stemme. I perioden for forhåndsstemmegivning kan velgerne stemme i hvilken som helst kommune i landet.

På Valgdirektoratets nettsted valg.no kan velgerne også søke opp hvor valglokalene er, enten i nærheten av der en er eller i hele landet, de kan finne åpningstidene til valglokalet og kart.

Tidligstemmer
Det har vært mulig å tidligstemme fra 1. juli. Tidligstemmegivningen er en ordning for de som ikke har mulighet til å stemme innenfor den ordinære perioden for forhåndsstemmegivning, og heller ikke på valgdagen.


I år har 12 582 velgere tidligstemt. Dette er noe under tallet fra stortingsvalget i 2013 med 14 604 tidligstemmegivninger. Det er flere enn ved kommunestyre- og fylkestingsvalget i 2015, hvor 6114 velgere tidligstemte.


Valgdagen
Valgdagen er 11. september. Noen kommuner har to-dagers valg, her kan velgerne også stemme søndag 10. september.


På valgdagen(e) må alle stemme i den kommunen de er manntallsført i, det vil si den kommunen de var registrert som bosatt i per 30. juni 2017.


Velgerne kan bare stemme én gang. Det er viktig at alle tar med legitimasjon!


For informasjon om valget: valg.no

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Valgdirektoratet

Valgdirektoratet
Valgdirektoratet
Postboks 2080
3101 Tønsberg

33 41 29 40http://valg.no

Valgdirektoratet skal bidra til å opprettholde høy tillit til valg og demokrati i Norge gjennom å sikre frie, direkte og hemmelige valg.

Valgdirektoratet har ansvar for valggjennomføringen på landsbasis. Dette innebærer å støtte kommunene og fylkeskommunene i den praktiske gjennomføringen av valg, informasjon til velgere, opplæring av kommuner og fylkeskommuner, evalueringer, drift og forvaltning av valgadministrasjonssystemet EVA, samt valgfaglig utredning og analyse.

Valgdirektoratet er underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Følg saker fra Valgdirektoratet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Valgdirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Valgdirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom