Parat

Forhandlingsstart for verkstedoverenskomsten i Virke

Del

Onsdag startet forhandlingene mellom Parat og Virke for ansatte i service- og verkstedbedrifter. Spesialrådgiver i Parat, Kjell Morten Aune, leder forhandlingene og krever en likeverdig tariffavtale, med Virke, lik avtalen inngått med Norsk Industri.

Aune sier utgangspunktet er resultatet fra frontfagoppgjøret.
– Parat krever endringer på minstelønn, skifttillegg og andre variable tillegg, endring av omfangsbestemmelsen og forskuttering av sykepenger, sier han.

Parat har ifølge Aune også behov for å presisere forståelsen av hva som ligger i bedrift-begrepet for å unngå konflikter knyttet til spørsmål som gjelder kost, losji og bortetillegg.
– Dette fikk vi til i frontfaget, og jeg forventer at vi også får til det samme i forhandlingene med Virke, sier Aune.

I forhandlingsutvalget har Aune med seg: Erik Olerud og Geir Bjørnerud fra Jungheinrich Norge, Knut Willy Olsen og Terje Arnesen fra Wennstrom Fuel Systems og Johannes Leirbekk fra DeLaval. Virke er representert ved forhandlingsleder Kirsten Haug og advokat Ketil Sundbotten.

Informasjon
I revisjon av verkstedoverenskomsten er Parat alene representant for arbeidstakersiden i forhandlingene med arbeidsgiverorganisasjonen Virke. Ny avtale vil ha gyldighet fra 2016, frem til 2018.

Kontaktinformasjon

Parats forhandlingsleder Kjell Morten Aune, telefon 977 85 814, e-post: kjell-morten.aune@parat.com

Nøkkelord

Bilder

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 19-23
0133 Oslo

21 01 36 00http://www.parat.com

Følg saker fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom