Den Norske Opera & Ballett

Forførerisk kvinne tilbake i Operaen

Del

Over 25 000 publikummere så Calixto Bieitos versjon av Georges Bizets opera Carmen i 2015. Lørdag 28. januar er den radikale hovedpersonen tilbake på Hovedscenen.

Katarina Bradic som Carmen. Foto: Erik Berg / Den Norske Opera & Ballett.
Katarina Bradic som Carmen. Foto: Erik Berg / Den Norske Opera & Ballett.

Både kritikere og publikum var begeistret da Carmen hadde premiere i januar 2015. Nå får enda flere mulighet til å oppleve denne iscenesettelsen, som VG mente var «strålende», som Dagbladet kalte «en åpenbaring», og som Morgenbladet beskrev som «et filmatisk inspirert samtidsdrama som overtrumfer enhver tradisjonell, romantisk versjon».

Calixto Bieito er Nasjonaloperaens første faste gjesteregissør og Carmen var av de første operaene han satte i scene. Handlingen er satt til Spania rett etter Franco-tiden, og Bieito løfter frem kvinners vanskelige situasjon under fattigdom og mannssjåvinisme. Samtidig er forestillingen full av den fysiske, fengende musikkdramatikken som har fascinert Carmens publikum siden urpremieren i 1875. 

Alessandra Volpe, Katarina Bradic og Tone Kummervold alternerer i rollen som Carmen. Kristina Mkhitaryan og Marita Sølberg er Micaëla, mens Daniel Johansson, Evan Bowers og Henrik Engelsviken alternerer i rollen som Don José. Zachary Nelson er Escamillo. Operaorkestret dirigeres av to anerkjente unge kvinner: Eun Sun Kim og Kristiina Poska. Kalle Kuusava, som er ansatt som repetitør ved Den Norske Opera & Ballett, debuterer som dirigent for Nasjonaloperaen når han overtar to av forestillingene. På scenen står også Operakoret og Barnekoret.

Premiere: Hovedscenen, lørdag 28. januar kl. 18.00.

Nøkkelord

Kontakter

Kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
E-post: cy@operaen.no
Telefon: 95751006

Bilder

Katarina Bradic som Carmen. Foto: Erik Berg / Den Norske Opera & Ballett.
Katarina Bradic som Carmen. Foto: Erik Berg / Den Norske Opera & Ballett.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom