Fri Flyt

Foredragsturné om fjellredningsbok

Del

Boka På død og liv – norsk fjellredning fra innsiden handler om de alpine redningsgruppene, klatrerne som frivillig trår til der ingen andre kan ta seg fram. Forfatter Ture Bjørgen holder kommende uke foredrag i Ålesund, Molde, Oppdal, Åndalsnes og Ørsta.

De vanskeligste og farligste redningsoppdragene i norske fjell løses av ubetalte fjellklatrere i alpine redningsgrupper. 

– Jeg vet ikke hvor lenge det kommer til å være slik, men jeg mener dette er en dugnad som er verdt å ta vare på, sier Ture Bjørgen, som har brukt to år på å skrive bok om redningsklatrerne. 

Det som i utgangspunktet var hjelp til selvhjelp, har utviklet seg til å bli en viktig samfunnsressurs. Når ulykker skjer i bratte fjellvegger er frivillige klatrere de eneste som kan hjelpe. 

25 år 

Ture Bjørgen har vært med i Rogaland Alpine Redningsgruppe helt fra starten for 25 år siden. Disse klatrerne har opplevd det aller meste, fra spektakulære operasjoner med lykkelig utgang og kongens fortjenestemedalje til dyp fortvilelse over å hente sine egne døde kamerater ned fra fjellveggen. På død og liv inneholder intense beretninger om disse aksjonene og trekker samtidig linjene tilbake til starten av norsk fjellredning for mer enn 100 år siden. 

"Ture Bjørgen har forfattet den viktigste historien på liv og død i det bratte Norge"
borebloggen

– Nordvestlandet, særlig Romsdalen, er helt sentralt i denne historien. Her skjedde mange av ulykkene som krevde avanserte redningsaksjoner. Derfor er det ekstra hyggelig å se at det er stor interesse for boka her, og jeg ser fram til å få lov til å komme til regionen og presentere noe av innholdet, sier forfatteren.  

Ti prosent inntektene fra av bøker som selges i forbindelse med foredragene går til de lokale alpine redningsgruppene.   

Ta kontakt for mer informasjon og intervjuavtale med forfatter Ture Bjørgen. Vi kan også formidle kontakt til arrangører og lokale alpine redningsgrupper. 

Pressemelding om boka kan leses her og boka kan kjøper på nett på nettbutikken friflytbestill.no

Foredragsturnéen har følgende stoppesteder (alle har gratis inngang): 

Ålesund mandag 10. desember, Buldrehallen kl 20.00

Molde tirsdag 11. desember, Moldeveggen kl 20

Oppdal onsdag 12. desember, VPG kl 19

Åndalsnes torsdag 13. desember, Tindesenteret kl 19

Ørsta fredag 14. desember, Ørsta Røde Kors Hjelpekorps kl 19

"Ture Bjørgen og forlaget Fri flyt fortjener all ære for å denne kraftinnsatsen."

Borebloggen

Nøkkelord

Kontakter

Erlend Sande
Redaktør
E-post erlend@friflyt.no
Telefon 90622099

Bilder

Last ned bilde
På død og liv – norsk fjellredning fra innsiden
På død og liv – norsk fjellredning fra innsiden
Last ned bilde

Om Fri Flyt

Fri Flyt
Fri Flyt
Postboks 4767, Nydalen
0473 Oslo

22 04 46 00http://www.friflyt.no

Følg saker fra Fri Flyt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fri Flyt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fri Flyt

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom