Agder Energi

Forberedt på flere strømbrudd

Del

Trærne som er tynget ned av snø kan fortsatt føre til strømbrudd når mildværet kommer.

Agder Energi Nett fortsetter å ha fullt fokus på feilrettingsarbeidet, og har montører ute på alle kjente høyspentfeil.

De siste dagene har antall kunder uten strøm blitt redusert, men tirsdag har det oppstått nye strømbrudd flere steder.

Været har blitt mildere på Agder, og det fører til at trær som har vært tynget ned av snø kan skape nye problemer. Når snøen smelter vil disse trærne rette seg opp igjen, og dersom de kommer i kontakt med linjenettet kan det føre til nye strømbrudd. Det er derfor risiko for nye strømbrudd i de områdene som allerede er berørt.

Helikopter har blitt brukt til å befare strømnettet, og dette har vært en effektiv måte å lokalisere feil på. I tillegg har det blitt kartlagt flere trær utenfor ryddebeltet som står bøyd inn over strømlinjene. På grunn av dårlig vær tirsdag har det så langt ikke vært mulig å gjennomføre befaring med helikopter, og dette forsinker feilrettingsarbeidet. Flere droner brukes aktivt for å lokalisere feil, noe som letter arbeidet til montørene.

Agder Energi Nett er forberedt på at den varslede nedbøren fortsatt kan skape utfordringer. Samtidig med feilrettingsarbeidet fortsetter linjeryddere å felle de trærne utenfor ryddebeltet som utgjør en risiko.

Nøkkelord

Bilder

Om Agder Energi

Agder Energi
Agder Energi
Kjøita 18
4630 Kristiansand

38 60 70 00http://www.ae.no

Agder Energi foredler og forvalter fornybar energi. Konsernets virksomhet omfatter produksjon, distribusjon og salg av fornybar energi, samt energitilknyttede tjenester. Vår visjon er å være et ledende norsk konsern innen fornybar energi.

Følg saker fra Agder Energi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Agder Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom