Norges idrettsforbund

Follese FK fra Askøy løftes frem i Norges idrettsforbunds nyeste ungdomssatsing

Del

I dag lanserer Norges idrettsforbund www.ungdomsløftet.no – en nettportal med suksesshistorier fra 30 idrettslag i Norge som har lykkes med god ungdomsidrett. Målet med siden er å inspirere og motivere ungdom til å være aktive i idretten.

Blant klubbene som løftes frem finner man Follese Fotballklubb fra Askøy. Med sine 400 medlemmer og 40 lag når klubben bedt ut blant befolkningen på øya. En av grunnene til at klubben anerkjennes er innføringen av den såkalte «femtiprosentregelen» eller Follese-regelen som den også kalles.

Alle som møter opp til kamp får spille minimum halve kampen. Uansett nivå, uansett motstanderlag og tabellposisjon. Det har gitt resultater.

- Follese FK har med fokuset på aktivitet og idrettsglede vist hvordan ungdomsidrett kan utøves i beste praksis. Her er fokuset på trivsel, deltagelse og mestring. Det liker vi veldig godt, skryter rådgiver i Norges idrettsforbund Kathrine Godager.

Vi har intervjuet en av initiativtagerne, Nils Kristian Flatøy. Les mer om saken her. 

Bilder og video til bruk for avisen finnes her. Innholdet krediteres Norges idrettsforbund.

https://bilder.nif.no/ImageVault/shares/noo5techa6

Bilder

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom