FN-sambandet

FNs bærekraftsmål er inne i statsbudsjettet

Del

FN-sambandet er positive til at oppfølging av FNs bærekraftsmål er behandlet i statsbudsjettet.

- Regjeringen signaliserer gjennom statsbudsjettet at de vil følge opp Norges forpliktelser til bærekraftsmålene. Dette er FN-sambandet glade for, sier assisterende generalsekretær i FN-sambandet, Rune Arctander.

FNs bærekraftsmål er tatt inn som et eget kapittel i statsbudsjettet for 2017 og er behandlet i proposisjonene fra alle ansvarlige departement.

- Skal vi nå bærekraftsmålene krever det en helhetlig tilnærming. FN-sambandet ønsker en stortingsmelding som kan si noe om Norges langsiktige ambisjoner, bidra til en tverrpolitisk innsats for bærekraftsmålene, og som kan gi oss muligheter til å måle progresjon i tiden fram mot 2030, sier Arctander.

- Når arbeidet med å ferdigstille indikatorer er sluttført ønsker vi at disse skal rapporteres over statsbudsjettet, sier Arctander.

Støtten til FN-informasjon opprettholdes

Regjeringen viderefører støtten til FN-informasjon i Norge – med skoleverket som prioritert gruppe.

- Med fortsatt støtte kan FN-sambandet fortsette vårt arbeid med aktuell og relevant undervisning om FN og internasjonale spørsmål i norsk skole, sier Rune Arctander.

Regjeringen tilbakefører ikke kjernebidrag til FN-organisasjoner

I 2016 kuttet Norge 400 millioner kroner i støtten til FN-organisasjonene. Disse kuttene har ikke blitt reversert i budsjettforslaget for 2017.

- FN-sambandet er skuffet over at fjorårets kutt i kjernebidrag til FN-organisasjoner ikke reverseres i årets budsjett, sier Arctander.

- Norge har tradisjonelt gitt store kjernebidrag fremfor øremerkede prosjektmidler. FN-organisasjonene ønsker kjernebidrag fordi det gir bedre resultater, sier Arctander.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om FN-sambandet

FN-sambandet
FN-sambandet
Storgata 33 A
0184 Oslo

22 86 84 00http://www.fn.no

FN-sambandet jobber for økt kunnskap om FN og internasjonale spørsmål. Vi har seks distriktskontorer som dekker hele landet. Det finnes FN-samband i mer enn hundre land.

Følg saker fra FN-sambandet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FN-sambandet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FN-sambandet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom