Norsk elbilforening

Flere opplever ladekø med elbil

Del

Stadig flere opplever ladekø når de skal hurtiglade sin elbil på langtur.

- Utbyggingen av hurtigladere følger ikke salget av elbiler og det blir stadig vanligere med ladekø, sier Christina Bu i Norsk elbilforening.

Ifølge Elbilforeningens ferske undersøkelse Elbilisten 2018 har andelen som opplever at det er kø på hurtigladestasjonen når de skal lade økt fra 51 prosent til 58 prosent.

Andelen som aldri har opplevd ladekø har sunket jevnt og trutt fra 14 prosent i 2016, 12 prosent i 2017 og 9 prosent i 2018.

- Dagens elbileiere er tålmodige og et stort flertall på 61 prosent oppgir at de er villige til å vente inntil 10 minutter på hurtiglading. Men når alle skal overtales til å bytte til elbil i hele Norge, må kapasiteten økes betraktelig slik at ventetiden minimaliseres. Det er sjelden kø ved bensinpumpene, påpeker Christina Bu.

Lengre rekkevidde på nye elbiler gjør at de også kan erstatte bensin- eller dieselbilen på langtur. Dette øker behovet for hurtiglading, snarere enn å redusere det. Andelen som benytter seg av hurtiglading har økt fra 77 prosent i 2017 til hele 84 prosent i 2018, ifølge Elbilisten.

- Det må bli like enkelt å fylle strøm som bensin, sier Christina Bu.

BAKGRUNN: Fakta om Elbilisten 2018

  • Elbilisten er en årlig spørreundersøkelse gjennomført av Norsk elbilforening blant norske elbileiere.
  • Elbilisten 2018 er den sjuende undersøkelsen som er gjennomført.
  • Undersøkelsen gir blant annet svar på hvem elbileierne er, hvorfor de valgte elbil, hvordan de bruker elbilen og hvor fornøyde de er med elbilen sin.
  • Undersøkelsen ble gjennomført i perioden 2. mai – 23. mai 2018 og sendt ut på epost til over 44.559 elbileiere.
  • 9.520 personer deltok (21 % svarfrekvens). Deltakerne brukte i gjennomsnitt 22 minutter på å gjennomføre undersøkelsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.
Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.
Last ned bilde

Lenker

Om Norsk elbilforening

Norsk elbilforening
Norsk elbilforening
Møllergata 16
0179 Oslo

90 70 45 45 (kl. 9-15)https://elbil.no

Norsk elbilforening representerer Norges stadig flere elbilister.

Norsk elbilforening er en medlemsorganisasjon med formål å fremme elektrisk mobilitet med energieffektive kjøretøy drevet av elektrisitet fra fornybare energikilder.

Følg saker fra Norsk elbilforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk elbilforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk elbilforening

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom