Danske Bank

Flere og fornøyde kunder gir fortsatt lønnsom vekst

Del

God vekst og solid drift gir et godt underliggende resultat for perioden.

Danske Bank i Norge fikk et resultat før avsetninger på 1809 millioner kroner etter første halvår. Det er en økning på 26 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i 2015.

- Dette er et godt resultat i en periode preget av sterk konkurranse, sier Country Manager Trond F. Mellingsæter.

Vokser med kundene

Banken har i perioden fortsatt å tiltrekke seg nye kunder og siden samme periode i fjor har bankens utlånsvolum økt med 19 prosent.

- Vi er stolte av at flere nordmenn fortsetter å velge oss med det tilbudet og den rådgivningen vi tilbyr. Vi ser at veksten kommer innenfor alle forretningsområder og i hele bankens bredde, sier Mellingsæter.

I Norsk Kundebarometer sin siste kundetilfredshetsundersøkelse klatrer banken mest av alle banker og går med det fra en sjetteplass til en fjerdeplass.

- Vi har over en lang periode sett en god økning i kundetilfredsheten. Både eksterne og interne målinger viser at kundene er stadig mer fornøyde med bankens tilbud. Det er vi selvsagt svært fornøyd med. Samtidig er det ingen tvil om at målet er å bli nummer én, sier Mellingsæter.

Fortsatt lønnsom vekst

Etter et fjorår med store digitale investeringer og økt bemanning viser resultatet at driftsinntektene i første halvår økte med 13 prosent til 3031 millioner kroner, sammenlignet med samme periode i 2015. Samtidig viser driftskostnadene en nedgang på 2 prosent.

- En samlet økning i både innskudd, utlån og resultat i første halvår resulterer i en god inntektsvekst. Sammen med solid kostnadskontroll gir det et godt resultat for første halvår, sier Mellingsæter.

Avkastning på allokert kapital før skatt ender på 11,2 prosent for perioden.

Fortsatt utfordrende innen oljerelaterte næringer

Samtidig er perioden preget av urolige rammebetingelser, men veksten i norsk økonomi ser ut til å ta seg opp.

- Veksten utenfor oljebransjene ser ut til å ha akselerert. Selv om det er for tidlig å friskmelde norsk økonomi, kan dette tyde på at risikoen for alvorlige smitteeffekter fra oljenedturen nå er mindre. Arbeidsledigheten ser ut til å stabilisere seg, og antall ledige stilinger øker. Effektene på norsk økonomi av folkeavstemningen i Storbritannia er usikre, men mest sannsynlig vil det bremse det forventede oppsvinget i norsk økonomi noe, sier Mellingsæter.

Banken har tatt avsetninger på 255 millioner kroner i kvartalet. Dette er i hovedsak gruppeavsetninger som følge av svekkede markedsforhold i oljesektoren.

Mellingsæter understreker at døren fortsatt er åpen for de riktige prosjektene i alle av bankens forretningsområder.

- Strategien ligger fast. Vi ønsker å ta en større posisjon i Norge og skal vokse lønnsomt med flere og mer fornøyde kunder.

Kontakter

Bilder

Om Danske Bank

Danske Bank
Danske Bank
Postboks 4700
7466 Trondheim

08540http://www.danskebank.no
Vi er banken for de gode person- og bedriftskundene. Vi tilbyr personlig rådgivning, god service og produkter tilpasset kundenes behov.

Følg saker fra Danske Bank

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Danske Bank på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Danske Bank

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom