Norges Blindeforbund

Flere millioner til TT-ordningen

Del

I budsjettet for 2017 er det foreslått 45,2 millioner til satsning på tilrettelagt transport for funksjonshemmede. Til sammenligning var det i budsjett for 2016 22 millioner.

Synshemmede og rullestolbrukere i Møre og Romsdal og Nord-Trøndelag har hatt en ordning med statlig støtte i flere år. Fra 1. juli 2016 kom også synshemmede og rullestolbrukere i hele Aust-Agder og Østfold med i en slik ordning. Samferdselsdepartement har lagt opp til en ordning som skal gi brukerne mulighet til å reise 100 turer i halvåret. Det brukes drosje der man betaler en egenandel per tur.

– Budsjettforslaget sikrer at de som har en ordning i de fire fylkene får et godt transporttilbud også i 2017. Så synshemmede i disse fylkene er glade og lettet i dag. Samtidig er vi i Blindeforbundet utålmodige på vegne av synshemmede i resten av landet, som også har stort behov for et slikt tilbud, sier assisterende generalsekretær i Blindeforbundet, Karsten Aak.

– Nå etterlyser vi klare vedtak på Stortinget for når en ordning er på plass over hele landet. For mange synshemmede er dette forskjellen på å ha et aktivt liv eller være isolerte, sier Aak.

Kontakter

Assisterende generalsekretær Karsten Aak
Tlf.: 23 21 50 00 / mobil: +47 926 30 054
E-post: karsten.aak@blindeforbundet.no

Informasjonssjef og mediekontakt Mia Jacobsen
Tlf.: 23 21 50 45 / mobil +47 958 74 292
E-post: mia.jacobsen@blindeforbundet.no

Bilder

Om Norges Blindeforbund

Norges Blindeforbund
Norges Blindeforbund
Sporveisgata 10
0308 OSLO

Følg saker fra Norges Blindeforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Blindeforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Blindeforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom