SOS-barnebyer

Flere i Norge forstår betydningen av god omsorg og støtter SOS-barnebyer

Del

SOS-barnebyer opplever nok en gang rekordår i innsamling. – Det er et tegn på at det norske folk forstår at god og stabil omsorg er nødvendig for hvert enkelt barn, og for samfunnet de blir en del av som voksne, sier Svein Grønnern, generalsekretær i SOS-barnebyer.

I 2015 ble det tegnet 20 000 nye SOS-fadderskap i Norge. Fadderinntektene økte med 10 prosent, den høyeste veksten noen sinne.

Flere ser betydningen av omsorg
Generalsekretær i SOS-barnebyer Svein Grønnern tror økningen tyder på at en stadig større del av befolkningen ser at utvikling av mennesker og samfunn er umulig dersom et høyt antall barn vokser opp uten god omsorg.

– Vi tror ikke folk støtter SOS-barnebyer bare fordi det gir dem god samvittighet å bidra til noe utover dem selv, men fordi de erfarer at det arbeidet de bidrar til nytter. Det er en stadig større forståelse for at det å gi barn en anstendig barndom, med stabil og god omsorg, er nødvendig for at barn skal kunne nyte godt av skoletilbud og helsetjenester. God omsorg gjør barn best rustet til å bli en ressurs for seg selv og samfunnet, og helt nødvendig for å skape varig endring og samfunnsutvikling.

Faddere bidrar til samfunnsutvikling
Bidragene fra norske faddere er svært viktig for arbeidet til SOS-barnebyer verden over. Og støtten de gir, når ut til mange utover fadderbarnet. En del av fadderbidraget går til SOS-barnebyers forebyggende arbeid slik at omsorgspersoner skal kunne ta bedre vare på barna sine. Arbeidet forhindrer derfor at familier bryter sammen og barn overlates til seg selv. Det er bra for hvert enkelt barn og en forutsetning for at FNs nye utviklingsmål skal nås, påpeker Grønnern.

– Voksne omsorgspersoner som kan sørge for at barna får nok og næringsrik mat, de vaksinene de trenger og behandling når de blir syke, at de faktisk kommer seg på skolen og har tid og mulighet til å gjøre lekser, er helt nødvendig for barnas medvirkning i samfunnsutviklingen. Barn som får omsorg kan bidra til vekst og samfunnsbygging når de blir voksne. Dette viktige arbeidet bidrar våre faddere i stor grad til.

Tillitserklæring
Samlet inntekt for SOS-barnebyer Norges i 2015 var 611 millioner kroner, en økning på 7,6 prosent som befester posisjonen som Norges største innsamlingsaktør. Svein Grønnern ser på økningen som en tillitserklæring.

– Dette viser at det fremdeles er vilje til å hjelpe, til tross for finanskrise og tøffere tider for mange i Norge. Og vi har tro på at det enda er et uutnyttet potensiale til å kunne bidra med mer til vekst og utvikling for barn og samfunn.

Kontakter

Kommunikasjonssjef Synne Rønning
91791411
synne@sos-barnebyer.no

Bilder

Om SOS-barnebyer

SOS-barnebyer
SOS-barnebyer
Mariboes gate 13
0105 Oslo

23 35 39 00http://www.sos-barnebyer.no

SOS-barnebyer er en politisk og religiøs uavhengig organisasjon og arbeider i henhold til FNs barnekonvensjon. SOS-barnebyers hovedoppgave er å jobbe for at alle barn får vokse opp i en omsorgsfull familie. SOS-barnebyer jobber bâde internasjonalt og i Norge.

Følg saker fra SOS-barnebyer

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SOS-barnebyer på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SOS-barnebyer

Egmont Fonden gir 3,5 millioner til vennetiltak for flyktningbarn6.12.2016 15:19Pressemelding

– Vi kan ikke dele ut bestevenner, men vi vil legge til rette for ekte, gode relasjoner, sier Sissel Aarak i SOS-barnebyer. Med støtte fra Egmont Fonden skal organisasjonen gjøre integreringen enklere for barn som har flyktet alene til Norge. I løpet av 2017 skal ungdom i 15 kommuner være med på et helt nytt prosjekt, der de blir kjent med jevnaldrende som har flyktet alene til Norge. Prosjektet er en del av Våre nye barn, en modell for bosetting og integrering av enslig mindreårige flyktninger, og et samarbeid mellom SOS-barnebyer, Asker kommune og Husbanken. Forebygge utenforskap SOS-barnebyer har fått 3,5 millioner kroner i støtte fra Egmont Fonden til å utvikle og etablere initiativ og metoder for bruk i norske kommuner, slik at veien inn i samfunnet blir best mulig for barn alene på flukt. – Vi vet at barn og unge venter lenge før de blir bosatt i en kommune. Når de endelig får et hjem, blir de ofte sittende mye alene. Mange har minimalt eller ingen kontakt med norske ungdommer, o

Verdens første humanitære toppmøte må prioritere barn uten omsorg22.5.2016 11:00Pressemelding

Den 23. mai kaller FN for første gang inn til et humanitært toppmøte for å finne bedre løsninger på verdens rekordstore behov for humanitær hjelp. SOS-barnebyer retter i den anledning fokuset mot de barna som ikke har familie og omsorg. – Vi må prioritere disse barnas behov for gode oppvekstvilkår fordi det er svaret på flere av de humanitære utfordringene verden står overfor, sier leder for barns rettigheter i SOS-barnebyer Norge, Elizabeth Lie.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom