Utdanningsdirektoratet

Flere fullfører videregående opplæring

Del

Nærmere 73 prosent av elevene som startet videregående opplæring i 2010 har fullført og bestått videregående opplæring innen fem år. Tallet er det høyeste siden målingene startet for 15 år siden.

I overkant av 1 000 flere elever har gjennomført og fullført, sammenliknet med elevene som startet videregående opplæring i 2009.

86 prosent av elevene som har tatt studieforberedende utdanningsprogram har fullført og bestått. 59 prosent har fullført og bestått yrkesfaglige utdanningsprogram.

- Dette er veldig gode nyheter. Å øke gjennomføringsgraden på videregående opplæring, er viktig for den enkelte elevs fremtidsmuligheter og for samfunnet. Derfor må vi fortsette å jobbe for å få enda flere til å gjennomføre, og det gjelder særlig elever som tar fagbrev. Regjeringen har tatt flere grep for å skaffe flere læreplasser, og vi har satt i gang forskning for å få mer kunnskap om hva som kan hindre frafall, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Positiv utvikling over hele landet

De siste seks årene har det vært en positiv utvikling i 18 av 19 fylker. Vestfold og Aust-Agder har hatt størst økning i perioden, begge med nærmere 8 prosentpoeng.

Oversikt over tallene på udir.no

Kontakter

Julia Stelzer PettersenSpør meg om barnehage, etter- og videreutdanning og skoleutvikling.

905 13 702jsp@udir.no

Om Utdanningsdirektoratet

Utdanningsdirektoratet
Utdanningsdirektoratet
Postboks 9359 Grønland
0135 Oslo

23 30 12 00http://www.udir.no

Utdanningsdirektoratet skal sikre at den nasjonale utdanningspolitikken iverksettes. Slik får barn, unge og voksne et barnehagetilbud og en opplæring av høy kvalitet. Vi er underlagt Kunnskapsdepartementet og har kontorer i Oslo, Molde og Hamar.

Følg saker fra Utdanningsdirektoratet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utdanningsdirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utdanningsdirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom