EL og IT Forbundet

Flere bør lære av NAV

Del

NAV har lagt om IT-strategien, og skal gjøre mer selv. EL og IT Forbundet mener flere bør lære av offentlige virksomheter som har valgt å ha IT-tjenester i egen regi.

Riksrevisjonens nye undersøkelse av statens bruk av konsulenter viser at staten brukte 12 milliarder kroner på konsulenter i 2015, og at halvparten av dette var kjøp av IKT-tjenester. I rapporten nevnes Nav som et eksempel på IKT-prosjekt som har gått dårlig, der store summer ble brukt på konsulenter, uten at man fikk resultat som forventa.

- NAV brente seg på outsorcing, men lærte av det. De tar tilbake de IT-tjenestene som krever mest kjennskap til virksomheten. Tidligere har Helse Vest og Skatteetaten gjort lignende vurderinger, sier Andersen.

Helse Sør-Øst går en annen vei når foretaket moderniserer sin IKT-infrastruktur. Kontrakten har en verdi av mellom seks og syv milliarder kroner (NRK), og havner på hendene til det amerikanske selskapet Hewlett Packard Enterprise.

- Helse Sør-Øst har også brent seg på kjøp av IT-tjenester, men uten å ta lærdom av det. For snart tre og et halvt år det godkjente kjøp av røntgensystem for en halv milliard, og systemet som ble omtalt som «hyllevare» fungerer fremdeles ikke, sier Andersen.

Kontakter

Lenker

Om EL og IT Forbundet

EL og IT Forbundet
EL og IT Forbundet
Torggata 12
0181 Oslo

+47 23 06 34 00http://www.elogit.no

EL og IT Forbundet er et LO-forbund for ansatte innenfor IKT, energi og el-installasjon.

Følg saker fra EL og IT Forbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EL og IT Forbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra EL og IT Forbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom