Forsvarsbygg

Fjerner forurensning på Madlatua

Del

Forsvarsbygg miljøsanerer skytebaner og gjør området sikrere, renere og bedre, til glede for de som ferdes i området.

Prosjektleder Bjørn Vegard Løkstad i Forsvarsbygg
Prosjektleder Bjørn Vegard Løkstad i Forsvarsbygg

-Vi skal rydde de banene som ikke lenger skal brukes av Forsvaret, uttaler prosjektleder i Forsvarsbygg Bjørn Vegard Løkstad.

-Skytebanene på Madlatua har vært brukt av Forsvaret i 150 år. Nå skal 8 500 kubikkmeter med forurensede masser graves opp, fjernes og transporteres til godkjent miljømottak, fortsetter han.

Sikkerhet
Det er ikke eksplosjonsfare forbundet med arbeidet, da det ikke er benyttet slik ammunisjon i området. Området vil likevel bli avsperret under anleggsperioden for å unngå at uvedkommende ferdes i et aktivt anleggsområde.

-Vi planlegger og gjennomfører opprydningen slik at det skal medføre minst mulig ulemper for naboer og brukere av området, men vi vil merkes, og vi beklager de ulemper folk opplever i en begrenset periode, sier prosjektlederen.

I noen få, men hektiske perioder blir det stor trafikk av lastebiler på Skytterlagsveien.

-Trafikken vil pågå på dagtid på hverdager. Vi vil sette inn nødvendige tiltak for å ivareta sikkerheten til brukerne av veien, eksempelvis følgebil, lysregulering, og eventuelt eventuelt andre tiltak. Alle husstander som har innkjøring via Skytterlagsveien vil motta nabobrev som informerer om prosjektet, sier Løkstad.

Kyststien kan benyttes som vanlig i anleggsperioden, men det kan forkomme arbeider i perioder som medfører at stien midlertidig kan bli skiltet eller sperret.

-Vi ber publikum om forståelse for ulempene dette vil medføre i anleggsperioden, og at de respekter skilting, sperring og sikring av området. Så håper vi publikum vil sette pris på et renere, sikrere og bedre Madlatua etter at arbeidene er sluttført, avslutter Løkstad.
 
 

Kontakter

PRESSEVAKT
Forsvarsbyggs pressevakt er tilgjengelig både innenfor og utenfor ordinær kontortid og nås på telefonnummer 47 7777 47

PRESSEVAKTForsvarsbyggs pressevakt er tilgjengelig både innenfor og utenfor ordinær kontortid og nås på telefonnummer:

47 7777 47

Bilder

Prosjektleder Bjørn Vegard Løkstad i Forsvarsbygg
Prosjektleder Bjørn Vegard Løkstad i Forsvarsbygg
Last ned bilde

Om Forsvarsbygg

Forsvarsbygg
Forsvarsbygg
PB 405 Sentrum
0103 Oslo

815 70 400http://www.forsvarsbygg.no

Forsvarsbygg er eit statleg forvaltingsorgan underlagt Forsvarsdepartementet som utviklar, byggjer, driftar og avhendar eigedom for forsvarssektoren.

Følg saker fra Forsvarsbygg

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forsvarsbygg på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Forsvarsbygg

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom