Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeripolitikerne er glade for å fortsette

Del

I ekstraordinært statsråd i ettermiddag presenterte statsminister Erna Solberg den nye, utvidede regjeringen. Fiskeriminister Per Sandberg beholder ansvaret for fiskeri- og havbrukspolitikken, og statssekretærene er glade for å fortsette.

- Jeg er veldig glad for at statsministeren og fiskeriministeren vil ha oss med videre, det er en tillitserklæring som vi setter stor pris på. Fiskeri og havbruk er et viktig område for regjeringen, dette er en næring som vil være med på å trygge velferdsstaten og skape nye arbeidsplasser i årene som kommer, sier statssekretær Roy Angelvik (FrP).

- Mulighetene innen fiskeri og havbruk er enorme. Regjeringen ønsker å få mer vekst og styrke denne fremtidsnæringen, og det er en visjon vi deler med Stortinget. Vi har mange viktige og krevende oppgaver, og jeg gleder meg veldig til å fortsette, sier statssekretær Veronica Pedersen Åsheim (FrP).

De to statsekretærene har jobbet tett med fiskeri- og havbrukspolitikken. Det skal de fortsette med, men Angelvik får også nye oppgaver. I den nye, utvidede regjeringen vil han også jobbe mer med næringslivet og skal jobbe 50 prosent for den nye næringsministeren, Torbjørn Røe Isaksen (H).

- Når regjeringen først tiltrådte i 2013 samlet vi Nærings- og fiskeridepartementet under ett tak. Det har bidratt til å løfte fiskeri- og havbruksnæringen, som har blitt mer synlig de siste årene. Jeg gleder meg til å jobbe mer med næringslivspolitikk, og håper at jeg kan fortsette jobben med å bygge broer, sier statssekretær Angelvik.

Fakta:

Roy Angelvik ble utnevnt til statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet den 27. mai 2016. Han kom først inn i regjeringen som politisk rådgiver for fiskeriminister Per Sandberg i desember 2015. Angelvik har bakgrunn som kokk og kommer fra Hitra kommune i matfylket Trøndelag. Han har vært aktivt involvert i Fremskrittspartiet i Sør-Trøndelag som lokallagsleder, fylkesleder og deretter kommunestyrerepresentant i Hitra Kommune i to perioder.

Veronica Pedersen Åsheim ble utnevnt til statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet den 27. oktober 2017. Hun kom først inn i regjeringen som politisk rådgiver for fiskeriminister Per Sandberg i januar samme år. Veronica Pedersen Åsheim har bakgrunn fra hotell- og servicenæringen, og kommer fra Mo i Rana. Hun har hatt en rekke politiske verv i Fremskrittspartiet, blant annet gruppeleder for FrPs kommunestyregruppe i Rana, medlem av fylkestinget i Nordland med plass i komite for utdanning. Hun har også vært vara til Stortinget i forrige periode, hvor hun møtte ved flere anledninger.

Kontakter

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom