Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeriministeren til London 12. september

Del

Brexit står på dagsorden når fiskeriminister Harald T. Nesvik møter sin britiske kollega George Eustice i London onsdag 12. september.

Fiskeriminister Harald T. Nesvik
Fiskeriminister Harald T. Nesvik

- Storbritannia er ein av våre viktigaste marknader for fisk. Storbritannia er også der vi har sett størst vekst målt i eksportverdi hittil i år. Eg er oppteken av at vi får minst like god marknadstilgang for norsk fisk til Storbritannia etter Brexit som vi har i dag, seier Harald T. Nesvik.

- Å få til ei god fordeling av fiskekvotar for framtida er avgjerande. Utanfor EU blir Storbritannia ein betydeleg kyststat. Brexit betyr at dei tre partane Noreg, Storbritannia og EU må bli einige om fiskeriforvaltninga og kvotespørsmål i fellesområda i Nordsjøen og andre område kor dei har fiskeri, seier Nesvik.

Under sitt besøk til London skal fiskeriministeren også delta på eit arrangement regi av Noregs Sjømatråd for å fremje norsk sjømat.

Kontakter

Bilder

Fiskeriminister Harald T. Nesvik
Fiskeriminister Harald T. Nesvik
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom