Fiskeriministeren deler ut penger til fiskeglade barn

Del

Regjeringen gir 11 millioner kroner til prosjekter som skal gi barn og unge gode opplevelser med fisk og sjømat.

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik.
Fiskeriminister Harald Tom Nesvik.

- Barn liker mat som smaker godt. Vi har verdens beste sjømat, men likevel ser vi at barn og unge dropper fisk. Her har vi en jobb å gjøre, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Vi spiser stadig mindre fisk og sjømat. Trenden er særlig tydelig blant barn og unge.Regjeringen ønsker å snu denne utviklingen, og har satt av litt over 11 millioner kroner til tiltak rettet mot barn og unge. 6,1 millioner er øremerket Sjømattiltak, og nå kan aktører over hele landet søke om støtte.

-Jeg er glad for samarbeid og gode tiltak som kan bidra til bedre matvaner og måltidsglede blant barn og unge. Et sunt kosthold og riktig ernæring er avgjørende for vekst og utvikling hele livet, og tidlig innsats er viktig for å innarbeide gode vaner som varer, sier folkehelseminister Åse Michaelsen.

-Det er fortsatt mange som ikke vet hvor enkelt det er å tilberede et godt sjømatmåltid. Derfor ønsker vi å støtte aktører som kan gi barn og unge gode opplevelser med sjømat, sier Nesvik.

Pengene fordeles over to programmer:

Sjømattiltak

Nærings- og fiskeridepartementet gir 6,1 millioner kroner til sjømattiltak. Pengene skal gå til tiltak som bidrar til å øke sjømatkonsumet hos befolkningen. Tiltak rettet mot barn og unge vil bli prioritert. Både institusjoner, organisasjoner, bedrifter og privatpersoner i Norge søke.

Søknadsfrist: Innen 1. september 2019.

Søknadsskjema finner du på Nærings- og fiskeridepartementets hjemmeside.

Fiskesprell

5 millioner kroner går via kostholdsprogrammet Fiskesprell. Det er et samarbeid mellom Nærings- og fiskeridepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Norges sjømatråd og Fiskesalgslagene. Næringen bidrar med midler til drift av programmet og støtte til råvareinnkjøp. Pengene går til kurs for ansatte i barnehage, skole, SFO/AKS og fagutdanning, fagmateriell, inspirasjonshefter og økonomisk støtte til innkjøp av sjømat.

Kontakter

Bilder

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik.
Fiskeriminister Harald Tom Nesvik.
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom