NAF

Firepartiregjeringen: Skritt i riktig retning på bompenger

Del

Samferdsel, bompenger og infrastruktur vies mye plass i den nye regjeringsplattformen for regjeringen utgått av Høyre, Venstre, Frp og Krf. -De signaliserer tiltak som kan få ned bompengebelastningen med om lag 1 milliard årlig. Men det gjenstår å se om folk vil merke noe til lavere bompenger i hverdagen sin, sier Stig Skjøstad, administrerende direktør i NAF.

Foto: NAF
Foto: NAF

Blant tiltakene som nevnes er å redusere bompengeandelen i nye prosjekter, øke tilskuddsordningen for redusert bompengebelastning og å innføre fradrag for bompengeutgifter.

Savner bompengeregnskap

-Bompengene fjernes overhodet ikke med dette, men det viser at de fire partiene i hvert fall forsøker å møte den utfordringen høye bompenger utgjør for folk som er avhengige av bil. Det er bra, sier Skjøstad. -Men vi vil fortsette å kjempe mot bompengene, slår han fast.

NAF er mot bompenger og har tatt til orde for at regjeringen bør legge frem et samlet bompengeregnskap. Det ligger ikke som en del av regjeringsplattformen.

-Et bompengeregnskap ville vist om disse tiltakene faktisk monner, sier Skjøstad.

Må komme i gang med nytt bilavgiftssystem

Som i Jeløya-plattformen ønsker regjeringen å komme i gang med et nytt system for bilavgifter.

-Vi venter at arbeidet med nye bilavgifter kommer i gang raskt, og at det vil sikre god innfasing av ny teknologi i bilparken. Samtidig må en omlegging av bilavgiftene ikke slå dårlig ut for dagens bileiere, som stort sett eier diesel- og bensinbiler, sier Skjøstad. -Vi forutsetter at et nytt og bærekraftig bilavgiftsregime ikke øker belastningen på bilistene totalt, sier han.

Kjøpsfordelene på elbil sikres fram til 2021 i regjeringsplattformen, noe som er i tråd med det forbrukerne har forventet. -Det gir en viktig forutsigbarhet for folk som er i tvil om hva slags bil de kan skaffe seg. Nå står om lag 40 000 nordmenn i elbilkø og det er viktig at vi ikke får brå omlegginger i avgiftene, sier Skjøstad.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg saker fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom