TV 2

Fire nye Beck-filmer på TV 2 - Kristofer Hivju i hovedrolle

Del

Den første av de fire nyeste Beck-filmene vises førstkommende søndag, 14. mai, på TV 2. De neste tre filmene vises de påfølgende søndagene. I den andre filmen «Beck – Steinar» introduseres Kristofer Hivju i rollen som Steinar Hovland – Martin Becks nye kollega.

- Beck har vært en viktig del av TV 2s nordiske satsninger helt tilbake til 1997. Det er en fantastisk bragd at vi nå 20 år senere ser at filmserien lever i sitt beste velgående og nå med Kristoffer Hivju som frontfigur er dette ekstra stas. Dette er en meget sterkt varemerke og med 4 nye filmer i bestilling vil dette eventyret fortsette, sier Nina Lorgen Flemmen, direktør for internasjonale programmer i TV 2.

I filmen «Beck – Gunvald» stilles Beck-teamet ovenfor sin hittil største utfordring.  I den andre filmen trer Kristofer Hivju inn i rollen som Steinar Hovland.  Steinar Hovland er den nye empatiske mordetterforskeren som politisjefen introduserer som ”Oslopolitiets svar på Petter Northug” og Martin Becks (Peter Haber) nye kollega.

Beck – Gunvald
En gravejournalist blir funnet mishandlet til døde i sitt eget hjem. Mordofferet holdt på å skrive en bok som fanger Becks interesse. Saken tar en fryktelig vending, og plutselig står mye mer på spill enn å finne journalistens morder.
Vises 14. mai kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Beck – Steinar
Et uidentifisert lik blir funnet etter en brann på en nedlagt campingplass som huser alkoholikere og narkomane. Alle de mulige vitner er stilltiende og saken forblir uløst. Politisjefen velger, over hodet på Beck, å rekruttere den norske mordetterforskeren Steinar Hovland. Det nykomponerte Beck-teamet står foran en maktkamp.
Vises 21. mai kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Beck – Ved veis ende
Tre brutale mord skjer i et hus i en rolig forstad. Ofrene er en tidligere politimann, hans kone og deres ti år gamle sønn. Beck tar saken og oppdager et hemmelig rom med stjålne våpen i ofrenes villa. Man finner fingeravtrykk fra en kriminell som var innblandet i et ran for fire år siden og som senere forsvant sporløst.
Vises 28. mai kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Beck – Den siste dagen
En fra trafikkpoliti blir kaldblodig skutt og drept av en råkjører. Den hensynsløse drapsmannen stikker av og blir sporløst borte. Store ressurser settes inn og det slås riksalarm. Det blir en lang dag for Beck-teamet, for morderen har flere ofre på sin liste.
Vises 4. juni kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Mikael Syrén, Josefin Johansson, Stefan Thunberg og Antonia Pyk står bak manus til Beck-filmene. Mårten Klingberg har regissert filmene «Beck – Gunvald» og «Beck – Steinar», mens Jörgen Bergman har regien for «Beck – Ved veis ende» og «Beck – Den siste dagen».


For mer informasjon, bilder eller påsynskopier kontakt Nina Engh, tlf. 916 05 816 eller nina.engh@tv2.no

Nøkkelord

Kontakter

Nina EnghKommunikasjonsrådgiver Pressekontakt for utenlandske serier, Hotel Cæsar, Bloggerne, Premier League og Kjære mamma.

916 05 816nina.engh@tv2.no

Bilder

Om TV 2

TV 2
TV 2
Nøstegaten 72
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er Norges største kommersielle tv-kanal, og er en del av mediehuset TV 2 som står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Sportskanalen, TV 2 Humor, TV 2 Sumo, TV2.no, TV 2 Mobil og TV 2 Skole.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, der deler årlig ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, forlag, Klikk.no, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom