Fafo

Fire av ti som tar fagbrev er voksne

Del

De fleste over 25 år som tar fagbrev har ikke fullført videregående opplæring tidligere. Mange har en sosial bakgrunn som ellers gir dem en lav sannsynlighet for å fullføre videregående. Muligheten for å ta fagbrev som voksen bidrar til å redusere ulikhet.

https://youtu.be/GUHSKZlsT0k
Direktesending og opptak

En Fafo-frokost torsdag 26. januar presenterer funn fra et prosjekt Fafo og Frisch-senteret gjennomfører. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil kommentere funnene sammen med Trude Tinnlund fra LO og Kristian Ilner fra NHO.

Det er gode muligheter for å ta fagbrev som voksen i Norge og dermed fullføre videregående
opplæring. Hvert år tar mer enn 20 000 personer et fag- eller svennebrev. En stor andel kommer ikke rett fra videregående. Her finnes flere tusen med lang og variert arbeidserfaring som benytter muligheten til å ta fagbrev. Dette seminaret handler om dem.

Hvilken sosial bakgrunn har de? Er den sosiale rekrutteringen for dem som tar fagbrev som voksne en annen enn for dem som fullfører videregående opplæring på annen måte? Er dette veier til formell yrkeskompetanse for grupper som i mindre grad fullfører videregående opplæring som unge?

Nøkkelord

Kontakter

Fafo-forsker Torgeir Nyen torgeir.nyen@fafo.no +47 95068232

Lenker

Om Fafo

Fafo
Fafo
PB 2947 Tøyen
0608 Oslo

+47 22088600http://www.fafo.no/

Forskningsstiftelsen Fafo er et av Norges største samfunnsvitenskapelige forskningsmiljøer. Fafo utvikler kunnskap om deltakelse, levekår, demokrati, utvikling og verdiskapning. Med et historisk utgangspunkt i norsk fagbevegelse er Fafos aktivitet basert på å levere kritisk og handlingsorientert forskning om arbeidsliv og velferdspolitikk til sentrale beslutningstakere og beslutningsprosesser.

Følg saker fra Fafo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fafo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fafo

Innvandrerorganisasjoners rolle i det lokale integreringsarbeidet.12.6.2017 14:31Pressemelding

Fafo har gjennomført en undersøkelse av hvordan en statlig tilskuddsordning til frivillighet og integrering bidrar til samarbeid mellom kommuner og lokale innvandrerorganisasjoner. Den viser at ordningen engasjerer innvandrerorganisasjoner i lokalt integreringsarbeid, men ofte på myndighetenes premisser. Rapporten, som er finansiert av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, legges fram på en Fafo-frokost 13. juni.

Østeuropeisk arbeidskraft fremdeles populært i norske bedrifter7.6.2017 13:26Pressemelding

30 prosent av bedriftene i bygg og anlegg, industrien og hotell og restaurant bruker østeuropeisk arbeidskraft. Dette er omtrent på samme nivå som i 2009. Over halvparten av disse svarer at denne arbeidskraften har blitt en del av den ordinære driften. Arbeidsinnvandrere har med andre ord blitt dagligdags i store deler av norsk arbeidsliv. Det viser en ny undersøkelse fra Fafo, som presenteres på Fafo Østforums seminar torsdag 8. juni.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom