FINN.no

FINN jobbpuls september 2017: Størst oppgang i offentlig sektor

Del

Det ble lyst ut 6 % flere stillinger på FINN i september i år, sammenlignet med september 2016, viser ferske tall fra FINN jobb. Det er offentlig sektor som har størst vekst i antall stillingsutlysninger, med nesten 7 % flere ledige stillinger enn samme tid i fjor.

Jobbanalytiker Fredrik Schjold mener økningen i offentlige stillingsutlysninger skjer parallelt med at interessen for stillinger innen det offentlige vokser.
Jobbanalytiker Fredrik Schjold mener økningen i offentlige stillingsutlysninger skjer parallelt med at interessen for stillinger innen det offentlige vokser.

I september 2017 ble det lyst ut 17 357 stillinger på FINN.no, en vekst på seks prosent mot september 2016. For første gang så langt i år er oppgangen i offentlig sektor størst, her er det nesten syv prosent økning i utlyste stillinger, mens det i privat sektor har vært en økning på fem prosent sammenlignet med september 2016.

- Selv om privat sektor er størst, ser vi at veksten i antall stillingsutlysninger er sterkere for offentlig sektor enn for privat i september, sier Fredrik Schjold, jobbanalytiker og produktdirektør for FINN jobb. Økningen i stillingsutlysninger skjer parallelt med at interessen for stillinger innen det offentlige vokser.

- Veksten i besøk har vært sterkere for offentlige stillinger enn for stillinger innen det private hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor. En undersøkelse vi gjorde i samarbeid med Opinion tidligere i år bekreftet tendensen vi har sett på FINN; flere ønsker seg fra det private til offentlig enn motsatt, sier Schjold.

Betydelig vekst innen olje, offshore og shipping

Bygg- og anleggsbransjen står fortsatt for flest stillingsutlysninger i september, men bransjen opplever en svak stillingsutvikling sammenlignet med samme måned i fjor, og har en nedgang på to prosent. Olje, offshore og shipping står for størst vekst. Bransjen har en oppgang på over 126 prosent mot samme måned i fjor.

- Så langt i år har olje, offshore og shipping ligget over 2016-nivå på antall stillingsutlysninger, men dette er også femte måneden på rad hvor antall ledige stillinger ligger over 2015-nivå, sier Fredrik Schjold. Dette støttes av tall fra Vestlandet hvor antall utlyste stillinger har økt med seks prosent mot september 2016.

Østlandet og Nord-Norge opplever også en oppgang i antall utlyste stillinger på henholdsvis åtte og syv prosent. På Sørlandet og i Midt-Norge faller antall utlyste stillinger med tre og fire prosent fra samme måned i fjor.

I løpet av september var det over 1,6 millioner unike brukere innom stillingsannonsene på FINN.no.

- Høsten er en periode hvor mange ser etter nye muligheter. For de som ønsker seg en ny jobb det kommende året, er aktiviteten gjerne høy i august og september, sier Schjold.

[Fakta: Tall fra stillingsmarkedet – september 2017]

 • 17357 utlyste stillinger
 • 2819 stillinger i offentlig sektor
 • 14 455 stillinger i privat sektor 

Bransjene med flest utlyste stillinger i september 2017:

 1. Bygg og anlegg, 4032 stillinger, nedgang på 2 %
 2. Helse og omsorg, 1646 stillinger, økning på 11 %
 3. Industri, produksjon og kraft, 1445 stillinger, økning på 34 %

Bransjene med størst vekst i utlyste stillinger i september 2017:

 1. Olje, offshore og shipping, 835 stillinger, 127 prosent vekst
 2. Bil, kjøretøy og verksted, 688 stillinger, 52 % vekst
 3. Internettbaserte tjenester, 248 stillinger, 41 % vekst
 4. Håndverkstjenester, 1133 stillinger, 41 % vekst
 5. Turisme og overnatting, 347 stillinger, 39 % vekst 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FINN jobbpuls er et månedlig barometer som viser ferskeste tall og utvikling i norsk arbeidsmarked. 


Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Jobbanalytiker Fredrik Schjold mener økningen i offentlige stillingsutlysninger skjer parallelt med at interessen for stillinger innen det offentlige vokser.
Jobbanalytiker Fredrik Schjold mener økningen i offentlige stillingsutlysninger skjer parallelt med at interessen for stillinger innen det offentlige vokser.
Last ned bilde

Lenker

Om FINN.no

FINN.no
FINN.no
Grensen 5-7
0159 Oslo

+47 22 86 44 10http://www.finn.no

Vi er der for deg når du skal selge hytta di, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du skal fly billigst mulig til Praha, når dere er enige om at dere trenger en større bil, når du er moden for et karriereskifte og for mange andre anledninger.

FINN er Norges største markedsplass. Skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN.no stedet.

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN.no - og litt om hva vi driver med så besøk oss gjerne på http://hjemmehos.finn.no

Følg saker fra FINN.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom