FINN.no

FINN jobbpuls oktober 2017: Sterk stillingsvekst i oktober

Del

Det ble lyst ut 12 % flere stillinger på FINN i oktober i år, sammenlignet med oktober i fjor. Oppgangen i stillingsmarkedet er bred, og antall utlyste stillinger går opp i alle landsdeler. Agderfylkene øker mest, og har en vekst på 47 %, viser ferske tall fra FINN jobb.

Jobbanalytiker Fredrik Schjold syns det er gledelig å se at veksten i stillingsutlysninger i Rogaland og Hordaland, to av fylkene som ble hardt rammet av oljekrisen i 2014, er sterk i oktober.
Jobbanalytiker Fredrik Schjold syns det er gledelig å se at veksten i stillingsutlysninger i Rogaland og Hordaland, to av fylkene som ble hardt rammet av oljekrisen i 2014, er sterk i oktober.

I oktober ble det lyst ut 16 967 stillinger på FINN.no, en vekst på 12 prosent mot samme måned i fjor. Både offentlig og privat sektor opplever sterk stillingsvekst i oktober med 12 prosent økning i utlyste stillinger i hver sektor sammenlignet med oktober 2016.

- I september så vi at veksten i antall ledige stillinger var større i offentlig enn i privat sektor. I oktober er veksten like stor for begge sektorer. Det er positivt å se at vi nå vokser på tvers av begge sektorer, sier Fredrik Schjold, jobbanalytiker og produktdirektør for FINN jobb.

Betydelig vekst på Sør- og Vestlandet

Alle landsdelene så en oppgang i utlyste stillinger i oktober, sammenlignet med fjoråret. Oppgangen på Sørlandet er spesielt sterk, med en økning på 47 prosent. Nord Norge har 33 prosent økning i antall utlyste stillinger, mens Østlandet og Midt-Norge har en økning på henholdsvis ti og syv prosent flere stillingsutlysninger i oktober 2017 mot samme måned i fjor. Vestlandet har en vekst på elleve prosent i antall utlyste stillinger.

- Det siste halvåret har både Sør- og Vestlandet ligget over 2016-nivå i antall stillingsutlysninger. Oppgangen er spesielt sterk i Agderfylkene, med en vekst på 48 prosent mot samme måned i fjor, men også Rogaland og Hordaland opplever betydelig oppgang i oktober med hhv. 9 og 11 prosent vekst sammenlignet med oktober 2016, sier Schjold.

- Det er gledelig å se at veksten i stillingsutlysninger i Rogaland og Hordaland, to av fylkene som ble hardt rammet av oljekrisen i 2014, er sterk i oktober. I Rogaland ble det utlyst 33 prosent færre stillinger i oktober i år enn det hva som ble gjort i 2014, men vi ser tydelige tegn på at det går bedre på Vestlandet enn det har gjort på lenge, sier jobbanalytikeren.  

Undervisning og forskning styrker seg, optimisme innen olje, offshore og shipping.

Bygg- og anleggsbransjen står fortsatt for flest stillingsutlysninger i oktober. Bransjen har en stillingsvekst på to prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Industri, produksjon og kraft har en oppgang på 32 prosent. Undervisning og forskning styrker seg i oktober og har en stillingsvekst på 34 prosent mot samme måned i fjor. Helse og omsorg opplever en svak stillingsutvikling sammenlignet med samme måned i fjor, og har en nedgang på 10 prosent. Likevel er det olje, offshore og shipping som har sterkest stillingsvekst i oktober, med en økning på 67 prosent.

- Optimismen i olje, offshore og shipping-bransjen er tydelig i stillingsmarkedet, og i hele år har antall stillingsutlysninger ligget over 2016-nivå, sier Fredrik Schjold.

I løpet av oktober var nesten 1,7 millioner unike brukere innom jobbsidene til FINN, en vekst på tre prosent mot oktober 2016.

Fakta: Tall fra stillingsmarkedet – oktober 2017

 • 16967 utlyste stillinger
 • 2368 stillinger i offentlig sektor
 • 14 247 stillinger i privat sektor

Bransjene med flest utlyste stillinger i oktober 2017

 1.  Bygg og anlegg, 3599 stillinger, økning på 2 %
 2.  Industri, produksjon og kraft, 1517 stillinger, økning på 32%
 3.  Helse og omsorg, 1488 stillinger, nedgang på 10 %

Bransjene med størst vekst i utlyste stillinger i oktober 2017

 1. Olje, offshore og shipping, 775 stillinger, 67 prosent vekst
 2. Undervisning og forskning, 1197 stillinger, 34 prosent vekst
 3. Industri, produksjon og kraft, 1517 stillinger, 32 prosent vekst

De fem mest etterspurte kompetansene på FINN i oktober var (faste stillinger)

 1. Stillinger innen salg
 2. Stillinger innenfor håndverkerfaget
 3. Ingeniør-relaterte stillinger
 4. Stillinger innen IT utvikling
 5. Lederrelaterte stillinger

Faste stillinger som mottok flest søknader på FINN i oktober var utlysninger der det ble søkt etter

 1. Butikkansatt
 2. Renholdsansatte
 3. Stillinger innen logistikk og lager

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FINN jobbpuls er et månedlig barometer som viser ferskeste tall og utvikling i norsk arbeidsmarked.

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Jobbanalytiker Fredrik Schjold syns det er gledelig å se at veksten i stillingsutlysninger i Rogaland og Hordaland, to av fylkene som ble hardt rammet av oljekrisen i 2014, er sterk i oktober.
Jobbanalytiker Fredrik Schjold syns det er gledelig å se at veksten i stillingsutlysninger i Rogaland og Hordaland, to av fylkene som ble hardt rammet av oljekrisen i 2014, er sterk i oktober.
Last ned bilde

Om FINN.no

FINN.no
FINN.no
Grensen 5-7
0159 Oslo

+47 22 86 44 10http://www.finn.no

Vi er der for deg når du skal selge hytta di, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du skal fly billigst mulig til Praha, når dere er enige om at dere trenger en større bil, når du er moden for et karriereskifte og for mange andre anledninger.

FINN er Norges største markedsplass. Skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN.no stedet.

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN.no - og litt om hva vi driver med så besøk oss gjerne på http://hjemmehos.finn.no

Følg saker fra FINN.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom