VippsVippsVipps

Finansdepartementet sier ja til fusjon: Skaper Nordens største aktør innen betaling og identifisering

Del

En ny norsk fintech-aktør ser nå dagens lys: Fusjonen mellom BankID Norge, BankAxept og Vipps er godkjent av Finansdepartementet. Nå starter arbeidet med å bygge selskapet som blir Nordens største innen betaling og identifisering.

Vipps-sjef Rune Garborg
Vipps-sjef Rune Garborg

− Hver for seg har selskapene levert markedsledende tjenester, sammen skal vi levere enkle brukeropplevelser i verdensklasse, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

En stor, norsk fintech-satsning er nå en realitet. Det unike samarbeidet mellom norske banker sikrer et nasjonalt alternativ som står sterkt når konkurransen innen betaling og identifisering blir internasjonal. Selskapet skal levere de enkleste, sikreste og mest kostnadseffektive alternativene for både brukere og kunder, samtidig som fusjonen sikrer større innovasjonskraft, og ikke minst fart.

− Høy fart er et premiss for å lykkes, og vi tråkket på gasspedalen idet lyset ble grønt. Nå kan vi levere de beste løsningene til brukere, kunder og partnere enda raskere, bedre og mer kostnadseffektivt enn vi har gjort hver for oss, sier Rune Garborg.

Brukernavn og passord borte om to år

Sammen blir BankID Norge, BankAxept og Vipps Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Ambisjonene er store, og hovedmålsetningene er på plass. De viser tydelig hvorfor fusjonen er viktig for å skape de beste løsningene for fremtiden.

− Vi skal forenkle for brukerne ved å fjerne både papirfakturaen og behovet for kortnummer og utløpsdato ved netthandel. Brukernavn og passord skal være borte om to år. Det gjør vi ved å samle kompetansen, teknologien og innovasjonskraften som finnes i de tre selskapene, sier Rune Garborg.

Dette betyr at norske forbrukere får tilgang til løsninger for betaling og identifisering som er i toppsjiktet i verden, samtidig som selskapet også har internasjonale planer.

− Vi skal både samarbeide og konkurrere med internasjonale aktører. Det vil være til nytte for norske forbrukere som får tilgang til de beste og enkleste løsningene, sier Garborg.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Vipps-sjef Rune Garborg
Vipps-sjef Rune Garborg
Last ned bilde

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no
Over 3,3 millioner nordmenn har nå lastet ned Vipps.

Vipps gjør det befriende enkelt å betale og ta betalt, du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris, du betaler kun for bruk av Vipps.Følg saker fra Vipps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vipps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Vipps

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom