Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet lanserer «Min gård» - Digital satsing støttes av Forskningsrådet

Del

I dag, 22. august, lanseres «Min gård», fremtidens digitale løsning for bonden. – «Min gård» skal forenkle hverdagen til bonden, sier Trond Fidje, direktør for landbruk i Felleskjøpet Agri. Utviklingen er støttet av Forskningsrådets SkatteFUNN-ordning.

I drøyt halvannet år har Felleskjøpet utviklet «Min gård» – en digital tjeneste til virksomhetens kunder og medlemmer. En pilotversjon var tilgjengelig under landbruksmessen Bedre Landbruk 2016 med god respons. Nå kommer fullversjonen.

– «Min gård» er starten på en ny digital hverdag både for bonden og Felleskjøpet. Vi er bondens partner og en av landets største på business to business-salg av varer over nett, og med denne tjenesten skal vi gi kundene nye muligheter i form av tjenester og bedre oversikt over egen drift. Dette blir starten på en liten revolusjon i næringen, sier Fidje.

«Min gård» vil ha en utbedret løsning for kraftfôrbestilling, maskinkartotek, meldingstjenester, delekataloger, timebestilling for levering av korn og kontaktpunkter inn mot Felleskjøpet. I planene ligger løpende utvikling som vil resultere i flere tjenester etter behov og etterspørsel i markedet.

Støtte fra Forskningsrådet 

Forskningsrådet har innvilget støtte til utviklingen av «Min gård» og digital tjeneste for gårdsdrift. Gjennom SkatteFUNN-ordningen er det innvilget rett til skattefradrag for kostnader knyttet til forsknings- og utviklingsaktiviteter for perioden 2017 til og med 2019.

– Vi er svært glad for denne støtten. Det viser hvor viktig den digitale utviklingen av landbruket er, og at dette har verdi langt utover næringen. Felleskjøpet skal utvikle innovative tjenester som gir lønnsomhet på gården gjennom å strukturere og utnytte relevante data til å forenkle bondens hverdag, og slik styrke produksjonsresultatene. Vi ønsker å bidra til økt matproduksjon, et mer bærekraftig landbruk og bedre samhandling mellom Felleskjøpet og våre kunder, sier Fidje.

Hele Felleskjøpet i lomma

«Min gård» handler om å benytte de muligheter som ligger i dagens digitale utvikling, samt møte kunder på en bedre, enklere og mer effektiv måte. Felleskjøpets store spekter av tjenester, og bondens stadig mer moderniserte drift skaper rom for økt lønnsomhet for begge parter. Med «Min gård» vil kontakten mellom bonden og Felleskjøpet bidra i dette regnestykket.

– Vi må utvikle oss sammen med bonden. Mulighetene er mange, og det handler om å finne de gode løsningene som hjelper bonden i den daglige driften. «Min gård» skal være en digital assistent i lomma til bonden. Vi har derfor brukt mye tid på å teste ut tjenesten sammen med bønder. Dette for at utviklingen blir i tråd med det begge parter trenger og ønsker, forklarer Trond Fidje.

Nøkkelord

Kontakter

- Trond Fidje, direktør landbruk / 909 17 715 / trond.fidje@felleskjopet.no
- Endre M. Grønnhaug, portalansvarlig / 934 80 257 / endre.moltu.gronnhaug@felleskjopet.no
- Thomas Skjennald, kommunikasjonssjef / 926 86 100 / thomas.skjennald@felleskjopet.no

Bilder

Om Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet Agri
Felleskjøpet Agri
Depotgata 22
2000 Lillestrøm

72505050https://www.felleskjopet.no

Felleskjøpet har en omsetning på 16 milliarder og 3100 ansatte, og er den viktigste leverandøren av driftsmidler og teknologi til norsk landbruk. Felleskjøpets virksomhet omfatter også til sammen 210 butikker i Norge og i Sverige, eiendomsdrift, brød og bakevarer, utstyr til park og anlegg samt fôr og utstyr til kjæledyr. Felleskjøpet er et samvirke eid av 44 000 bønder. Felleskjøpet er markedsregulator for korn, og innkjøps- og salgssamvirke for medlemmene. Felleskjøpets hovedmål er å bidra til å styrke medlemmenes økonomi på kort og lang sikt.

Følg saker fra Felleskjøpet Agri

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Felleskjøpet Agri på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Felleskjøpet Agri

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom