Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet Agri åpner Nord-Europas mest moderne kraftfôrfabrikk på Kambo

Del

I dag åpner Felleskjøpet Agri Nord-Europas mest moderne kraftfôrfabrikk på Kambo i Østfold. Den nye fabrikken legger til rette for en dobling av dagens produksjonskapasitet og 25 prosent reduserte produksjonskostnader.

- Det handler om å sikre en mest mulig bærekraftig og effektiv produksjon. Derfor har vi valgt å bygge Nord-Europas mest moderne kraftfôrfabrikk på Kambo. Det er den største investeringen innen kraftfôr i Felleskjøpets historie og en viktig del av vår satsning på norsk matproduksjon, sier konsernsjef John Arne Ulvan i Felleskjøpet Agri.

Skreddersøm og energieffektive løsninger

For å levere produkter helt i verdenstoppen, er norske bønder og norsk matproduksjon avhengig av kraftfôr. Felleskjøpet Agri må derfor ligge i forkant og ta i bruk ny teknologi og fremtidens løsninger.

Utstyr og teknologi er hentet fra utvalgte leverandører og satt sammen etter Felleskjøpet Agris eget design. Dette gjør den nye fabrikken på Kambo skreddersydd for fremtidens kraftfôrproduksjon.

- Felleskjøpet Agri produserer årlig nærmere 1 million tonn kraftfôr. Dyrehelse, lønnsomhet til bonden og bærekraft er avgjørende elementer i kraftfôrproduksjon. Vi er stolt av å gi dyktige norske bønder muligheten til å produsere trygg og sunn mat. Vår nye kraftfôrfabrikk på Kambo setter oss i enda bedre stand til å gjøre nettopp dette, sier Ulvan.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet Agri
Felleskjøpet Agri
Depotgata 22
2000 Lillestrøm

72505050https://www.felleskjopet.no

Felleskjøpet har en omsetning på 15,5 milliarder og 3150 ansatte, og er den viktigste leverandøren av driftsmidler og teknologi til norsk landbruk. Felleskjøpets virksomhet omfatter også til sammen 210 butikker i Norge og i Sverige, eiendomsdrift, brød og bakevarer, utstyr til park og anlegg samt fôr og utstyr til kjæledyr. Felleskjøpet er et samvirke eid av 44 000 bønder. Felleskjøpet er markedsregulator for korn, og innkjøps- og salgssamvirke for medlemmene. Felleskjøpets hovedmål er å bidra til å styrke medlemmenes økonomi på kort og lang sikt.

Følg saker fra Felleskjøpet Agri

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Felleskjøpet Agri på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Felleskjøpet Agri

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom