Stiftelsen Norsk Mat

Felles standard for lokalmatprodusenter

Del
- Interessen for lokalmat er fenomenal i Norge om dagen. Det syder og bobler, og dukker opp spennende produsenter i hver krik og krok av landet. For oss i dagligvarehandelen er det viktig at maten vi tilbyr kundene våre er trygg, riktig merket og produsert på en forsvarlig måte. Derfor har dagligvarekjedene, i samarbeid med Horeca-bransjen og Matmerk, blitt enige om én felles standard for revisjon gjennom bransjeportalen lokalmat.no, sier sortimentssjef for lokal-regional mat i Coop, Gunnar Syversen.
Fra venstre: Eivind Haalien, Produktgruppesjef lokalmat, NorgesGruppen
Morten Karlsen, Innkjøpsdirektør, NHO Reiseliv Innkjøpsgruppen
Judit Dahl, Kategorisjef Lokalmat, Servicegrossistene
Trond Morten Helgesen, Kategorisjef Lokalmat, REMA 1000
Gunnar M. Syversen, Sortimentssjef Lokal-regional mat, Coop Norge Handel
Tom Roterud, KSL-sjef, Matmerk
Stian Nordhaug, Daglig leder, Spesialgrossisten. Foto: Matmerk
Fra venstre: Eivind Haalien, Produktgruppesjef lokalmat, NorgesGruppen Morten Karlsen, Innkjøpsdirektør, NHO Reiseliv Innkjøpsgruppen Judit Dahl, Kategorisjef Lokalmat, Servicegrossistene Trond Morten Helgesen, Kategorisjef Lokalmat, REMA 1000 Gunnar M. Syversen, Sortimentssjef Lokal-regional mat, Coop Norge Handel Tom Roterud, KSL-sjef, Matmerk Stian Nordhaug, Daglig leder, Spesialgrossisten. Foto: Matmerk

- Fordelen er at lokalmatprodusentene slipper å forholde seg til flere revisjoner fra de ulike kjøperne, og kan dokumentere status for sin bedrift til hele kjøpersiden, sier Syversen.

Disse lokalmatinnkjøperne er med i samarbeidet:

• Coop
• REMA 1000
• NorgesGruppen
• Bunnpris
• Spesialgrossisten
• Servicegrossistene
• Systemkjøp
• NHO Reiseliv Innkjøpskjeden
• Nores
• Tine Logistikk

Den felles kvalitetssikringen utføres av Matmerk gjennom www.lokalmat.no Lokalmat.no ble etablert i 2016 som et bransjesamarbeid mellom offentlige og private aktører for å koble produsenter og innkjøpere, og bidra til økt omsetning av lokalmat.

Fruktbart samarbeid
- Jeg synes det er fruktbart at hele kjøpersiden har gått sammen, slik at lokalmatprodusentene slipper å forholde seg til flere revisjoner og flere ulike sett med regler. I tillegg er det jo bedre med bare én regning enn flere, som hadde vært alternativet om ikke vi hadde fått en felles løsning, sier administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist.

Forenkler regelverket
Lokalmatrevisjonen er en enkel måte for produsentene å forholde seg til et omfattende regelverk. Hygiene/IK-mat, merking, HMS og sporbarhet er områder som vektlegges spesielt.

Revisjonen blir delt inn i en årlig kostnadsfri egenrevisjon som fylles ut av produsenten selv, og en eksternrevisjon der en uavhengig revisor fra Matmerk foretar et besøk for å sjekke etterlevelse av kravene med utgangspunkt i svarene i egenrevisjonen. Eksternrevisjonen dekkes av produsenten og gjennomføres i utgangspunktet hvert 3. år, men vurderes ut fra produsentens størrelse, antall produkter og hvilke risikoer produksjonen innebærer. Hvilke produsenter som skal velges ut til eksternrevisjon besluttes av handelen. Rapporter fra både egen- og eksternrevisjon blir tilgjengelig for registrerte innkjøpere på Lokalmat.no.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fra venstre: Eivind Haalien, Produktgruppesjef lokalmat, NorgesGruppen
Morten Karlsen, Innkjøpsdirektør, NHO Reiseliv Innkjøpsgruppen
Judit Dahl, Kategorisjef Lokalmat, Servicegrossistene
Trond Morten Helgesen, Kategorisjef Lokalmat, REMA 1000
Gunnar M. Syversen, Sortimentssjef Lokal-regional mat, Coop Norge Handel
Tom Roterud, KSL-sjef, Matmerk
Stian Nordhaug, Daglig leder, Spesialgrossisten. Foto: Matmerk
Fra venstre: Eivind Haalien, Produktgruppesjef lokalmat, NorgesGruppen Morten Karlsen, Innkjøpsdirektør, NHO Reiseliv Innkjøpsgruppen Judit Dahl, Kategorisjef Lokalmat, Servicegrossistene Trond Morten Helgesen, Kategorisjef Lokalmat, REMA 1000 Gunnar M. Syversen, Sortimentssjef Lokal-regional mat, Coop Norge Handel Tom Roterud, KSL-sjef, Matmerk Stian Nordhaug, Daglig leder, Spesialgrossisten. Foto: Matmerk
Last ned bilde

Lenker

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Matmerk eier og drifter lokalmatportalen www.lokalmat.noLokalmat.no samler lokalmat fra hele Norge på ett sted og er det viktigste bindeleddet mellom lokalmatprodusenter og innkjøpere i dagligvare- og restaurantmarkedet. Produsenten legger enkelt inn all informasjon om seg selv og sine produkter, slik at innkjøper finner alt som behøves av informasjon.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye