Den Norske Opera & Ballett

Feirer Operaen med ung turné

Del

Nasjonalballetten UNG legger denne våren ut på jubileumsturné for å markere at operahuset i Bjørvika er 10 år, og Den Norske Opera & Ballett feirer 60 år.

Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg

Hva er mer naturlig enn å feire fortiden med å sende fremtidens ballettstjerner på turné?

"Helt rått" var beskrivelsen som gikk igjen blant publikum etter premieren på Nasjonalballetten UNG sin forestilling Brillante høsten 2017. Nå er forestillingen oppdatert og utvidet, og klar for nypremiere. Fra 27. februar danses tre forestillinger i Operaen, før kompaniet besøker Sandefjord, Kristiansand, Skien og Hamar. Det er ikke tilfeldig at siste stopp er Hamar. Den Norske Opera hadde sin aller første oppsetning her for 60 år siden – og det var en ballettforestilling. 

UNG er Nasjonalballettens talentsatsning, og består av 16 norske og internasjonale dansere mellom 17 og 23 år. De er i startgropen av sin profesjonelle karriere, energiske, uredde, lekne og uttrykksfulle. Det samme kan sies om forestillingen de nå presenterer.

Denne kvelden får publikum se tre verk med ny, norsk dansekunst, laget spesielt for disse danserne. I tillegg fremfører de to moderne klassikere: Tåspissballett i Valse-Fantaisie av mesterkoreografen George Balanchine og rå, ekspressiv dans i Minus 16 av Ohad Naharin. I forberedelsene har danserne fått undervisning av Naharin selv – en av de mest ettertraktede koreografene i verden i dag.

I forbindelse med jubileumsturneen deltar Nasjonalballetten UNG i danseworkshops på hvert sted de besøker – for å inspirere den neste generasjonen dansere. 


Premiere i Operaen, Scene 2, 27. februar kl 19.30

Jubileumsturné:

Tirsdag 6. mars, Hjertnes kulturhus, Sandefjord
Onsdag 14. mars, Kilden kulturhus, Kristiansand
Fredag 16. mars, Ibsenhuset, Skien
Lørdag 14. april, Hamar kulturhusKontakter

For mer informasjon, intervjuavtaler og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby, omv@operaen.no, 97076610

Bilder

Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom