Posten Norge

Feirer kongen og dronningens 80-årsdager med sporty frimerker

Del

Både kong Harald V og dronning Sonja fyller 80 år i 2017. Posten feirer jubileene med å gi ut frimerker tirsdag 21. februar – på dagen for kongens fødselsdag.

Kongen og dronningen har vært blant de mest populære motivene på norske frimerker de siste tiårene. Denne gangen har Posten valgt å ære de to jubilantene med hvert sitt frimerke – i omgivelser de begge setter pris på.

 Seilerveteranen kong Harald er fotografert i seilbåten «Fram XVII» under NM i Express i Bunnefjorden i 2014, mens friluftsentusiasten dronning Sonja er avbildet på tur i Flakstad i Lofoten i juli 2013.

– Mange frimerker med kongeparet viser dem i offisielle sammenhenger. Denne gangen har vi valgt å vise kongen og dronningen i mer uformelle omgivelser. Da er det naturlig å hente motiver som forteller om hvor sporty årets 80-åringer er, forteller frimerkedirektør Halvor Fasting.

Kong Harald har vært avbildet på 22 frimerker, mens dronning Sonja har prydet seks frimerker. Første gang de to var motiv på frimerker som kongepar var 21. februar 1992 – på dagen 25 år før årets utgivelse.

Frimerkene har verdi på henholdsvis 23 og 36 kroner – som er beregnet for bruk på vanlige brev fra 50 til 100 gram og fra 100 til 350 gram.

Kongeparet 80 år
Nummer:                           NK 1954–1955
Motiv:                                Dronning Sonja, kong Harald
Utforming:                         Gina Rose
Foto:                                  Dronning Sonja: Sven Gj. Gjeruldsen/Det kongelige 
                                          hoff, Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff
                                          Kong Harald: Ole Berg-Rusten/ NTB scanpix, Sølve Sundsbø/                                              Det kongelige hoff
Verdier:                             Kr 23,00 – kr 36,00
Opplag:                             I million av hvert frimerke
Trykk:                                Offset fra Joh. Enschedé Security Print, Nederland

Kontakter

Bilder

Om Posten Norge

Posten Norge
Posten Norge
Biskop Gunnerusgate 14
0185 Oslo

23 14 90 00http://www.postennorge.no

Posten Norge AS er et nordisk post- og logistikkonsern som utvikler og leverer helhetlige løsninger innenfor post, kommunikasjon og logistikk, med Norden som hjemmemarked. Konsernet møter markedet med to merkevarer, Posten og Bring: Posten kjennetegner tilbudet til privatkunden, postkontornettet og den daglige postdistribusjonen til hele det norske folk. Bring retter seg mot bedriftskunder innen post og logistikk i Norden, og består av spesialister med spisskompetanse innenfor hvert sitt område.

Følg saker fra Posten Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Posten Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Posten Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom