Et hjerte av gull

FAVRS deltar i dugnaden Dine Hender Kan Redde Liv

Del

FAVRS gjør verden mer bærekraftig og vennlig, der deling er den nye normalen. I samarbeid med foreningen Et Hjerte av Gull er målet at Bydel Grünerløkka i Oslo skal sette standarden for å hjelpe mennesker i akutte situasjoner ved at flest mulig av FAVRS sine medlemmer skal kunne gi hjerte-/lungeredning med sine hender, samt vite hvor man finner nærmeste hjertestartere og hvordan denne brukes.

Når et hjerte stanser handler det om minutter og sekunder om man overlever eller ikke.

I Norge får mellom 3 - 4.000 personer hjertestans hvert år. I 2016 overlevde bare 14% av de ambulansen kunne hjelpe 30 dager senere. Dette skal foreningen Et Hjerte av Gull gjøre noe med gjennom dugnaden Dine Hender Kan Redde Liv.

Dine Hender Kan Redde Liv

Dugnaden startet 1. juli 2018 og skal gå i første omgang frem til 31.12.2019. I løpet av denne perioden skal man;

  • Bidra til at flest mulige hjertestartere blir registrert i det offentlige hjertestarterregisteret på 113.no
  • Bidra til å kvalitetssikre allerede registrerte hjertestartere
  • Øke tilgangen på hjertestartere i det offentlige rom ved å folkefinansiere minst 500 nye hjertestartere
  • Holde minst 2.500 pop up hjerte-/lungeredningskurs (HLR)
  • Aktivere og tilgjengeliggjøre minst 120.000 frivillige akutthjelpere

Tirsdag 16. oktober 2018 som er den internasjonale Restart a Heart Day er målet på en og samme dag å gjennomføre minst 250 HLR kurs.

FAVRS skal gjøre Bydel Grünerløkka i Oslo, til den varmeste bydelen i verden

FAVRS jobber for å gjøre det lettere for fremmede å prate sammen, bli kjent og gjøre hyggelige ting for hverandre. Vårt mål er å minske polarisering, fremmedfrykt, depresjon og ensomhet forteller gründer og daglig leder Alek Wikli. Vi forsøker å skape et mer åpent, inkluderende og vennlig samfunn fortsetter han.

Bydel Grünerløkka har i underkant av 59.000 innbyggere og i underkant av 30 registrerte hjertestartere. Målet er at en hjertestarter og en frivillig akutthjelper aldri skal være mer enn 3 minutter unna.

For å oppnå dette trenger vi 1.200 frivillige akutthjelpere i Bydel Grünerløkka. Samtlige skal ha god kunnskap om Kjeden som redder liv og om hjerte-/lungeredning, inkluderte bruk av hjertestarter. I tillegg må vi folkefinansiere minst 15 hjertestartere som utplasseres i det offentlige rom, rundt om i bydelen.

Alle som har gjennomført opplæring og består en obligatorisk test vil bli utstyrt med et #FavrsChallenge armbånd og en utfordring om å lære opp minimum to nye akutthjelpere i nabolaget.

Fra Grünerløkka til resten av Norge

Modellen vi har utviklet og skal teste først ut på Grünerløkka skal spres til hele Norge i løpet av 2018 og 2019. 

Grünerløkka har litt over 1% av norges befolkning. En test her vil vise at vi tenker rett og gir oss et godt grunnlag for å kopiere modellen til hele Norge sier Bjørn-Arild Woll, en av grunnleggerne av foreningen Et Hjerte av Gull. 

Vårt mål er at man hvor som helst i Norge skal være innenfor 5 minutters rekkevidde av en hjertestarter eller minst en frivillig akutthjelper som kan bistå inntil ambulansen kommer frem.

For å få til dette har vi tatt i bruk verdens mest avanserte app på området, GoodSAM, som er utviklet i England og nå i bruk i over 30 land. GoodSAM appene integreres med det offentlige norske hjertestarterregisteret. I tillegg jobber vi for å integrerers med TransMED slik at samtlige frivillige akutthjelpere kan aktiveres via ett tastetrykk fra AMK-sentralene, på samme måte som i 30 andre land. Slik håper vi at vi sammen kan redde mange flere fra å dø for tidlig, sier Woll.

Bli en hjertevenn du også - bli med å folkefinansier en hjertestarter

Dersom du har lyst til å være med å folkefinansiere en hjertestarter kan du gå til www.ethjerteavgull.no/blihjertevenn/. Hver hjertevenn betaler kr 365,- pr år. 12 hjertevenner er nok til å finansiere en moderne hjertestarter utplassert i oppvarmede og overvåkede skap, tilgjengelig 24 timer i døgnet, året rundt.

Norske bedrifter og spesielt næringslivet i Bydel Grünerløkka inviteres til å delta i dugnaden ved at hver bedrift finansiere en hjertestarter hver eller i sammen med en annen bedrift.

Nøkkelord

Kontakter

Bjørn-Arild WollGrunnlegger/ Styreleder

Bjørn-Arild har grunnlagt foreningen Et Hjerte av Gull sammen med sin kjæreste Anette Testman. Han er i tillegg helseteknologi gründer gjennom startup'n Spera som utvikler et økosystem med smarte personlige enheter og avanserte multifunksjons akuttdroner.

+47 400 56 131baw@spera.no

Alek WikliGründer / CEO - FAVRS

Alek er gammel skater og kunstsamler med lederutdanning fra Forsvaret (befalsskolen og Krigsskolen), operativ erfaring fra utenlandsoperasjoner som soldat, offiser, medic. Rådgiver i Forsvarsstaben og Forsvarsdepartementet, Spesialutsending for Utenriksdepartementet og diplomat i Øst-Afrika. Han er gründer av Favrs og klin gæren! Alek forsøker å gjøre verden litt mer vennlig og bærekraftig ved å gjøre deling til den nye normalen!

99563937alek@favrs.net

Claes ReitanFylkesleder Oslo

Claes arbeider med salg og markedsføring i det daglige. I foreningen Et Hjerte av Gull er han styremedlem og leder fylkeslaget i Oslo. Claes har personlig erfart å miste familiemedlemmer for tidlig på grunn av hjertestans.

45094546cr@ethjerteavgull.no

Bilder

Lenker

Om Et hjerte av gull

Et hjerte av gull
Et hjerte av gull
Postboks 4
1329 Lommedalen

400 56 131http://www.ethjerteavgull.no

Dine hender kan redde liv er en nasjonal dugnad startet av den ideelle foreningen Et Hjerte av Gull med helse teknologi startup’n Spera som hovedsponsor.

Dugnaden skal bidra til å kartlegge hvor hjertestartere befinner seg og melde disse inn i det offentlige Hjertestarterregisteret slik at blant annet AMK (113) vet hvor de er.

Hjertestarterne blir tilgjengelige også i appen GoodSAM Alerter, verdens største hjertestarter app, som både gir varslers nøyaktig GPS-posisjon og mulighet for kryptert live video tilgjengelig for nødetatene.

Følg saker fra Et hjerte av gull

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Et hjerte av gull på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Et hjerte av gull

Vi skal gå og sykle Norge på Langs for å få flere hjertestartere tilgjengelig der folk bor26.3.2019 08:11:48 CETPressemelding

I det offentlige hjertestarterregisteret er det registrert litt over 7.000 hjertestartere akkurat nå. Klokken 17:31 torsdag 21.03.19 var bare 3.003 tilgjengelig, dvs. kun 42% - fordi arbeidsplassene hadde begynt å stenge for en god stund siden, når Rema 1000 og Apotek 1 også har stengt er under 1/3 av hjertestarterne tilgjengelige. I 2017 var det 3.172 hjertestans utenfor sykehus i Norge - kun 2% av hjertestansene skjedde på arbeidsplassen - mens hele 62% skjedde hjemme. Dessverre er ikke hjertestartere tilgjengelig etter arbeidstid eller der folk bor i særlig grad i Norge. Det kan din bedrift eller organisasjon nå gjøre noe med.

DINE HENDER KAN REDDE LIV - Lær hvordan tirsdag 16. oktober 20185.7.2018 17:46:47 CESTPressemelding

Hvert år stanser over 3.000 hjerter utenfor sykehus i Norge og over 12.000 får hjerteinfarkt. Tirsdag 16. oktober skal foreningen Et Hjerte av Gull i samarbeid med helse teknologi startup'n Spera og Akutthjelper.no holde mer enn 250 pop up hjerte-/lungeredningskurs over hele Norge. Dette som del av den internasjonale World Restart a Heart Day som er et initiativ fra European Resuscitation Council.

Er det kun Rema 1000 som skal få hjerter til å slå igjen i Sommer-Norge?22.6.2018 09:59:37 CESTPressemelding

Fellesferien og stengte arbeidsplasser er bare et par uker unna. Foreningen Et Hjerte av Gull kommer med et stort varsko om tilgangen på hjertestartere dersom man skulle få hjertestans. Å ringe 113, samt eventuelt oppsøke nærmeste Rema 1000 med hjertestarter, gir beste odds for å overleve. Rema 1000 skal ha hjertestarter i samtlige av sine butikker i Norge. Rema 1000 skal ha hjertestarter i nærheten av kassene / inngangen i samtlige av sine butikker i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom