NRK

Faten skal finne sitt politiske parti

Del

Faten Mahdi Al-Hussaini (22) skal lede "Faten tar valget" på nett og NRK1. I løpet av valgkampen skal hun forsøke å finne det partiet som passer best for henne.

Faten Mahdi Al-Hussaini. Foto:  Christian Breidlid, NRK.
Faten Mahdi Al-Hussaini. Foto: Christian Breidlid, NRK.

- Faten er en sterk, ung stemme i norsk offentlighet. Hun er sjeldent modig og har vist evne til både å konfrontere og bygge bro. Vi er glade for å ha henne med i NRKs valgsatsning, sier redaksjonssjef Håkon Moslet.

Faten ble offentlig kjent da hun holdt en appell på Youngstorget i Oslo i forbindelse med en demonstrasjon mot IS i 2014. Etter dette vant hun Bergesenstiftelsens ærespris for sitt engasjement og sin sterke stemme mot ekstremisme.

-I ”Faten tar valget” skal hun sette seg inn i norsk partipolitikk på vegne av målgruppa. I likhet med andre unge har hun noen temaer hun brenner for, og andre hun er helt blank på. Det blir veldig spennende å følge henne utover i valgkampen, sier Håkon Moslet.

Gjennom fire episoder prøver Faten å finne ut hvem som skal få hennes stemme.

-Min motivasjon er enkelt og greit at jeg ikke ønsker å stemme blankt ved årets stortingsvalg. Denne serien gir meg mulighet til å bli bedre kjent med partiene, og jeg ønsker å finne et parti som representerer meg og mine meninger, sier Faten Mahdi Al-Hussaini.

I hver episode deltar Faten på aktiviteter sammen med mennesker som er glødende engasjert i en sak eller tema.

-Siden jeg går med hijab, har jeg også lyst til å vise alle unge folk i Norge i dag at vi er ganske like selv om jeg bruker et religiøst hodeplagg, som for noen kan oppleves som truende. Jeg vil vise andre jenter at en hijab eller et religiøst plagg ikke begrenser dem, og at de kan bli hva som helst så lenge de har det som trengs. Jeg har lyst til å være et forbilde og gi unge jenter håp, sier hun.

I hver episode møter hun Dagsnytt 18- og Detektor-programleder Fredrik Solvang for å få flere innspill i partijakten. "Faten tar valget" er innom temaene miljø, integrering, forsvar og utdanning.

 "Faten tar valget" har premiere 31.august på NRK1 og NRKTV.

Kontakter

Håkon Moslet, redaksjonssjef i NRK P3: Tlf.: 90841645.

Bilder

Faten Mahdi Al-Hussaini. Foto:  Christian Breidlid, NRK.
Faten Mahdi Al-Hussaini. Foto: Christian Breidlid, NRK.
Last ned bilde
Faten Mahdi Al-Hussaini. Christian Breidlid, NRK.
Faten Mahdi Al-Hussaini. Christian Breidlid, NRK.
Last ned bilde

Lenker

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Norsk rikskringkasting AS (NRK) skal fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr strømmetjenester for radio og TV, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. I tillegg har NRK et bredt tilbud til publikum på nett. 

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom