Faroe Petroleum

Faroe dobler produksjonen

Del

Faroe Petroleum har inngått en avtale med DONG Energy AS om kjøp av til sammen fire feltandeler på norsk sokkel. Faroe øker dermed produksjonen fra sokkelen med 8000 fat pr dag i 2016. Samtidig henter Faroe inn £62 millioner i ny egenkapital gjennom en emisjon.

Helge Hammer, foto Faroe Petroleum
Helge Hammer, foto Faroe Petroleum

– Vårt mål har lenge vært å vokse på norsk sokkel. Kjøpet av disse lisensene, sammen med kapitalutvidelsen, er viktige steg i riktig retning. Vi øker produksjonen, får større finansielle muskler, og vi påtar oss også operatørskap for to undervannsinstallasjoner. Vi vil også øke bemanningen med ny kompetanse til å påta seg større oppgaver. Det er vi stolte av, sier Helge Hammer, sjef i Faroe Petroleum Norge AS.

Faroe Petroleum betaler totalt $70,2 millioner (USD) for å overta fire feltandeler fra DONG Energy i den norske delen av Nordsjøen. Feltene Ula, Tambar, Oselvar og Trym øker Faroes 2P reserver med 19,8 millioner fat oljeekvivalenter, og produksjonen i 2016 forventes å øke med omkring 8000 fat per dag. Med det forventes total produksjon i 2016 å nå mellom 15 000 og 17 000 fat per dag.

-Vi overtar operatørskapet på både Oselvar- og Trym-feltet. Det vil gi oss verdifull kompetanse og erfaring når vi nå skal vurdere en eventuell utbygging av vår øvrige portefølje, deriblant Brasse, som vi meldte som det største funnet hittil i 2016 tidligere denne uken, fortsetter Hammer.

Kjøpet finansieres i sin helhet med ny egenkapital som Faroe henter gjennom utstedelse av nye aksjer gjennom en emisjon tilsvarende £62 millioner (GBP). Med det beholder Faroe sin sterke balanse, og finansielle fleksibilitet til å forfølge utbyggingsprosjektene og attraktive oppkjøpsmuligheter også fremover.

-Slutt-

Bilder

Helge Hammer, foto Faroe Petroleum
Helge Hammer, foto Faroe Petroleum
Last ned bilde

Om Faroe Petroleum

Faroe Petroleum
Faroe Petroleum
Badehusgata 37
N-4014 Stavanger

+ 47 51 21 51 00http://www.fp.fo

Faroe Petroleum Norge AS er datterselskap av Faroe Petroleum Plc. Morselskapet er et uavhengig oljeselskap med hovedkontor i Aberdeen. Selskapet er børsnotert på AIM-listen ved London Stock Exchange med aktivitet på Norsk og Britisk sokkel, samt lisenser på Irsk sokkel.

Faroe Petroleum Plc er medeier i til sammen ti produserende felt i Norge og Storbritannia. På fire av feltene, Trym og Oselvar samt Schooner og Ketch, er selskapet operatør. I 2015 produserte Faroe Petroleum Plc i gjennomsnitt 10 530 fat oljeekvivalenter pr. dag. Omsetningen i 2015 var £ 113 millioner.

Faroe Petroleum Plc hadde pr. 06.desember 2016 87 ansatte fordelt på kontorer i Aberdeen, Great Yarmouth, London og Stavanger.

Følg saker fra Faroe Petroleum

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Faroe Petroleum på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Faroe Petroleum