LO Stat

Fare for streik på jernbanen fra 27. februar

Del

- Vi har ingen urimelige krav. Vi ønsker å videreføre verdien av avtalen vi hadde i Jernbaneverket, og vi aksepterer ikke Bane Nors forsøk på å ta fra oss forutsigbarhet på egen fritid. Vi vil vite når vi skal jobbe og når vi har fri, sier Jane Brekkhus Sæthre, forbundsleder i Norsk Jernbaneforbund (NJF).

TIL MEKLING: Lise Olsen (t.v.), forhandlingsleder og nestleder i LO Stat og Jane Brekkhus Sæthre, forbundsleder i Norsk Jernbaneforbund (NJF).
TIL MEKLING: Lise Olsen (t.v.), forhandlingsleder og nestleder i LO Stat og Jane Brekkhus Sæthre, forbundsleder i Norsk Jernbaneforbund (NJF).

26. februar klokka 10.00 venter Riksmekleren for 2.200 medlemmer i Norsk Jernbaneforbund (NJF) og Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) i Bane Nor. Blir vi ikke enige, er vi i streik fra arbeidstidens begynnelse 27. februar.

- Avstanden er stor. Nå må vi jobbe for å finne løsninger i mekling, sier Lise Olsen, forhandlingsleder og nestleder i LO Stat.

Fritiden er hellig.

Uenigheten handler både om hva vi skal leve av, og hvordan vi skal leve livene våre.

- Lønna vår er viktig. Tilleggene våre er viktige. Rettighetene våre er viktige. Fritiden vår er hellig. Vi vil vite når vi kan hente i barnehagen, bli med på helgeturer og si ja til bursdager, uten å spørre sjefen først. Vi skal styre vår egen fritid, sier Jane Brekkhus Sæthre.

 - Ansatte er blitt lovet at vi ikke skal tape på etableringen av Bane Nor. I praksis er det akkurat det som kan skje. Vi har ikke mye å gå på. Vi skal sikre medlemmene en trygg og god arbeidsplass, sier Rolf Ringdal, forbundsleder i Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF).

Hovedkravene.

Dette krever vi videreført fra Jernbaneverket:

 • Arbeidstidsordninger
 • Turnusordninger
 • Beredskapsordninger
 • Overtidsordninger
 • Diettordninger
 • Seniordager
 • Oppsigelsestid
 • Reisetid
 • Personalbilletten
 • Betalt spisepause

Streikeuttak.

Følgende er tatt ut i første streikeuttak:

 • Trondheim: 50 medlemmer
 • Oslo: 16 medlemmer
 • Hamar: 2 medlemmer

Bakgrunn.

Bane Nor ga beskjed i 2016 om at alle gamle avtaler vi hadde i staten ble sagt opp. Det vil si at tariffavtalen fra Jernbaneverket og alle særavtaler ble nullet. Det kunne de gjøre fordi Bane Nor gikk ut av staten, og ble en del av Spekter-området fra 1. januar 2017.

Etter 35 møter med Bane Nor strandet forhandlingene før jul. LO Stat og Spekter tok da over forhandlingene. Etter to møter med Spekter brøt LO Stat den 11. januar forhandlingene på vegne av NJF og NLF, og opprettelsen av tariffavtale for våre medlemmer i Bane Nor gikk til mekling.

LO Stat leder meklingen på vegne av NJF og NLF. Mekler er Mats Wilhelm Ruland. Han vil ha med seg to medmeklere.

Nøkkelord

Kontakter

Forhandlingsleder:
Nestleder i LO Stat, Lise Olsen: 900 66 207

Norsk Jernbaneforbund (NJF):
Forbundsleder Jane Brekkhus Sæthre: 908 78 583

Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF):
Forbundsleder Rolf Ringdal: 916 79 998

Kommunikasjonsansvarlig:
Kristian Brustad: 466 61 639

Bilder

TIL MEKLING: Lise Olsen (t.v.), forhandlingsleder og nestleder i LO Stat og Jane Brekkhus Sæthre, forbundsleder i Norsk Jernbaneforbund (NJF).
TIL MEKLING: Lise Olsen (t.v.), forhandlingsleder og nestleder i LO Stat og Jane Brekkhus Sæthre, forbundsleder i Norsk Jernbaneforbund (NJF).
Last ned bilde

Lenker

Om LO Stat

LO Stat
LO Stat
Møllergt. 10
0179 Oslo

23 06 83 00http://www.lostat.no

LO Stat er en hovedsammenslutning av LO-forbund som organiserer arbeidstakere i Staten og virksomheter tilknyttet Spekter.

Følg saker fra LO Stat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO Stat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra LO Stat

LO Stat inviterer til vår tradisjonelle Kartellkonferanse på Gol30.10.2018 13:16Presseinvitasjon

Kartellkonferansen går av stabelen på Pers hotell på Gol i tidsrommet 20.-22.11 -2018, med oppstart 20. november klokka 1300. Detaljene finner dere i vedlagte program (PDF). Vi i LO Stat er innstilt på å leve opp til målsettingen om at Kartellkonferansen skal være matnyttig og innholdsrik, med en sosial innpakning. Det er lagt opp til gode arbeidsforhold for pressen, med trådløse soner over hele hotellet, også på de fleste rommene. Vi ber om at påmelding med navn, redaksjon/avdeling og konkret angivelse av varighet på opphold (antall overnattinger) meddeles oss raskest mulig – og senest innen fredag 9. november til stein.syrstad@lostat.no Romkapasiteten på Pers er presset under denne konferansen, så vi oppfordrer dere til å ikke vente helt til fristen før påmelding. Døgnprisen på Pers er kr. 1.670,- pr. døgn. Den gjøres opp av den enkelte. Prisen inkluderer overnatting og alle måltider. Vi inviterer også til det tradisjonelle julebordet onsdag 22. november. Det går tog fra Oslo S kl. 0

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom