Parat

Fare for streik blant kirkeansatte

Del

Det er torsdag sendt plassfratredelse for ansatte i kirkene etter brudd i forhandlingene mellom arbeidstakerorganisasjonene og Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter (KA). Det blir streik dersom det ikke blir enighet i meklingen innen midnatt 18. september.

Parat, sammen med elleve andre arbeidstakerorganisasjoner vil ta ut nærmere 100 ansatte i streik dersom det ikke blir enighet i meklingen. Parats forhandlingsleder, Bjørn Are Sæther sier en eventuell streik vil tre i kraft fra onsdag morgen, 19. september.

– En streik vil i første omgang berøre Kirkerådets sekretariat, administrasjonene til Oslo bispedømme, Kirkelig fellesråd i Oslo og i tillegg menigheter i Oslo. Døvekirken er ikke berørt av streikeuttaket, sier Sæther.


Sæther sier alle yrkesgrupper i kirken er berørt av konflikten.

– Prester, diakoner, kateketer, organister, barnehageansatte, menighetspedagoger, kontoransatte, gravere og kirketjenere er alle en del av meklingen vi nå går inn i, sier Parats forhandlingsleder.


I tillegg til Parat er følgende arbeidstakerorganisasjoner en del av meklingen: Fagforbundet, Presteforeningen, Musikernes fellesorganisasjon, Diakonforbundet, Kirkelig undervisningsforbund, Utdanningsforbundet, Delta, Fellesorganisasjonen, Akademikerforbundet, Sykepleierforbundet og Forskerforbundet.


Disse arbeidsstedene vil rammes av en eventuell streik fra 19. september:
* Kirkerådets og bispemøtets sekretariater
* Kirkelig fellesråd i Oslo
* Menigheter: Domprostiet, Vestre Aker prosti, Nordre Aker prosti, Groruddalen prosti, Søndre Aker prosti.

Nøkkelord

Kontakter

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 19-23
0133 Oslo

21 01 36 00http://www.parat.com

Følg saker fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom