Fara

FARA med ny reiseapp til over én million svenske innbyggere

Del

Kalmar Länstrafik, Hallandstrafiken, Jönköpings Länstrafik og Länstrafiken Kronoberg har samarbeidet om anskaffelse av en ny mobilapp for reisende i Sør-Sverige. Av fem tilbydere var det norske FARA som stakk av med seieren, og som dermed skal utvikle en ny reiseapp for over én millioner svenske innbyggere.

Den nye reiseappen vil inneholde alt av reiseplanlegging, kartinformasjon og billettkjøp, samt booking av anropsstyrt transport. FARA har tidligere vært med å utvikle og levere lignende løsninger i Norge og Østerrike. Dette blir den første reiseappen de utvikler for det svenske markedet.

“Vi har jobbet tett med Kalmar siden 2009 og gleder oss til å utvide samarbeidet med tre nye fylker”, sier Ørjan Kirkefjord, administrerende direktør i FARA. “Dette er et utrolig spennende prosjekt, som kommer til å påvirke mange reisende i  Sør-Sverige”.

I tillegg til Kalmar, har FARA tidligere levert billett- og sanntidsløsninger til Örebro län i Midt-Sverige og de fire länene Norrbotten, Västerbotten, Jämtland og Västernorrland i Nord-Sverige.

Den nye appen er en svært viktig del av Sør-Sveriges fremtidige billettsystem, og skal bruke standarden som er utviklet av Samtrafiken i Biljett- och Betalprosjektet. Standardiseringen kommer til å påvirke hele det svenske kollektivmarkedet i tiden fremover, og den krever at vi er  innovative i hvordan vi imøtekommer de nye kravene. Vi ser fremtil å utvikle en ny og fremtidsrettet løsning sammen med de fire fylkene”, forteller Kirkefjord. 

Kontrakten for den nye reiseappen er på fire år, med opsjon på ytterligere fire. Utviklingen vil foregå i to trinn, med første leveranse Q4/18 og Q1/19, og andre leveranse etter sommeren 2019. Appen vil bli tilgjengelig for både Android og iOS.

Nøkkelord

Kontakter

Ingrid Helsingen Warner
+47 94 87 88 86
ingrid.h.warner@leidar.com

Lenker

Om Fara

Fara
Fara
Sjøgangen 4
7010 Trondheim

+47 815 52 830http://www.fara.no

FARA er en ledende leverandør av IT-systemer for kollektivtrafikk. Selskapet har løsninger for elektronisk billettering og reiseinformasjon, inkludert mobilapplikasjoner og administrative applikasjoner for effektiv drift. FARA leverer løsninger til mer enn 100 operatører innen kollektivtrafikk i Europa.

www.fara.no

Følg saker fra Fara

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fara på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fara

Nå får de som reiser kollektivt i Østfold en bedre hverdag1.7.2016 08:07:13 CESTPressemelding

1. juli, Oslo - Østfold kollektivtrafikk har inngått en avtale med FARA AS om levering av sanntidssystem i Østfold. Avtalen omfatter levering av utstyr til inntil 105 busser og fem ferger i første fase. Videre skal 40 holdeplasser og kaier utstyres med skilt som opplyser de reisende om ankomst, avreise og avvik i planlagt reiserute. Løsningen for aktiv prioritering av buss i lyskryss er også inkludert i avtalen. Avtalen gir samtidig mulighet for utvidelse av buss- og fergetilbud andre steder i Østfold.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom