Posten Norge

Får sjansen til å skinne i Posten

Del

Gjennom NAV-samarbeidet «Jobbsjansen» har Benedickte Larsen (26) fått mulighet til å vise hva hun er god for. – Det har betydd alt for meg.

Benedickte Larsen.
Benedickte Larsen.

BERGEN: – «Jobbsjansen» har gitt meg selvtilliten tilbake. Jeg har klart å bevise for meg selv at jeg kan – selv om det kan være tøft til tider. Det er jeg utrolig takknemlig for, sier Benedickte Larsen.

Fikk selvtilliten tilbake

26-åringen fra Bergen ble alenemamma etter et samlivsbrudd, med to barn på henholdsvis åtte og fire år. Uten utdanning og med et manglende nettverk var det ikke lett å finne jobb – og familiesituasjonen gjorde det vanskelig å jobbe på ettermiddag- og kveldstid.

– Jeg fikk økonomisk støtte fra NAV-prosjektet «Folk i arbeid», men ble gående mye hjemme. Jeg mistet selvtillit og fikk ikke vist hva jeg er god for. Det var en tung tid.

Det endret seg etter at hun ble meldt på «Jobbsjansen» av NAV. Tiltaket er et samarbeidsprosjekt mellom Fotballklubben Brann, NAV og flere Bergens-bedrifter – deriblant Posten.

– Her må vi først gjennom kurs, som blant annet dreier seg om mestringsfølelse og selvtillit. Det hjalp meg oppover fra den dalen jeg var i. Du må bevise at du er klar for arbeid, og møte opp hver dag med et smil om munnen, så leter NAV etter et praksissted som passer, forteller hun.

Full klaff hos Posten

Larsen fikk prøve seg som bedriftspakkesjåfør i Posten – noe som ble full klaff.

– Det er veldig, veldig kjekt. Man er litt sin egen herre ute på veien, treffer mange ulike mennesker, og knytter bånd med dem man har faste leveringer hos. Posten har tatt utrolig godt imot meg og tilrettelagt. Mestringsfølelse er veldig viktig – da kommer man seg fort opp igjen, fastslår hun.

26-åringen en av to Jobbsjansen-kandidater som er utplassert hos Posten og Bring i Bergen for tiden. I flere år har Posten her jobbet tett med aktører som Fretex, Senter for sysselsetting og Jobbsjansen/NAV, og det er registrert 15 praksiskandidater de siste årene hos Logistikk i Bergen.

– De senere årene har vi jobbet mye opp mot ungdommer som av ulike grunner trenger støtte til å komme seg inn i arbeidslivet. Det å gi muligheter for arbeidstrening, å bli sett og hørt, å bli stilt krav til og få struktur i hverdagen, tror vi gir mening. For å lykkes som arbeidsgiver tror jeg det er viktig å være tålmodig, raus og ha et åpent sinn, sier transportleder Petter Nilsen.

Vinn-vinn for alle

De fleste kandidatene har til nå begynt i fast jobb etter endt praksisperiode.

– Vi opplever at attføringsbedriftene er gode samarbeidspartnere med god oppfølging. Å få mulighet til å vurdere ansatte i en praksisperiode gir oss trygghet i rekrutteringsprosessen. Dette samarbeidet er en vinn-vinn-situasjon for alle parter, sier Nilsen.

Nettopp fast jobb er drømmen til Benedickte Larsen.

– Jeg håper jeg får fortsette i Posten, og har søkt om å få ta lastebillappen via NAV. Nå krysser jeg fingrene.

Tekst: Signe Steinnes
Foto: Arne Ristesund

Nøkkelord

Bilder

Benedickte Larsen.
Benedickte Larsen.
Last ned bilde

Om Posten Norge

Posten Norge
Posten Norge
Biskop Gunnerusgate 14
0185 Oslo

23 14 90 00http://www.postennorge.no

Posten Norge AS er et nordisk post- og logistikkonsern som utvikler og leverer helhetlige løsninger innenfor post, kommunikasjon og logistikk, med Norden som hjemmemarked. Konsernet møter markedet med to merkevarer, Posten og Bring: Posten kjennetegner tilbudet til privatkunden, postkontornettet og den daglige postdistribusjonen til hele det norske folk. Bring retter seg mot bedriftskunder innen post og logistikk i Norden, og består av spesialister med spisskompetanse innenfor hvert sitt område.

Følg saker fra Posten Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Posten Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Posten Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom