NKI Nettstudier

Fagskolestudenter får studentombud

Del

Første mars ble det bestemt at alle norske studenter får lovpålagt rett til uavhengige studentombud. Dette er et resultat av sterkt press fra blant annet Norsk studentorganisasjon som jobber for at alle norske studenters rettigheter blir ivaretatt.

Lovfestet rett til studentombud
Arbeiderpartiet fremmet før jul et forslag om at alle studenter skal ha lovpålagt tilgang til et uavhengig studentombud. Tidligere har det kun vært halvparten av de høyere utdanningsinstitusjonene som ligger under Kunnskapsdepartementet som har hatt studentombud. Dette bidro til en skjevhet mellom studentene. Et nasjonalt påbud om studentombud for alle studenter, har vært en kampsak for Norsk studentorganisasjon (NSO) over lengre tid. - Uavhengige studentombud er svært viktig for å styrke studentenes rettsikkerhet. Vi er veldig fornøyde med at Arbeiderpartiet fremmer dette forslaget nå, og håper at Stortinget vedtar dette, sa Mats Beldo, leder i NSO, i en pressemelding fra studentene i oktober.

Studentombud for fagskolestudenter
Forslaget om lovpålagt studentombud for alle studenter ble fremmet for Stortinget i januar, men i dette forslaget var ikke fagskolestudenter omfattet av ordningen. 1. mars ble det bestemt at alle studenter på høyskole, universitet og fagskole skal få studentombud. Studentombudet skal sikre studentenes rettigheter og jobbe for at studenter blir behandlet rettferdig. Det at fagskolestudenter nå også får være en del av studentombudets ansvarsområde, er et resultat av tett dialog med ONF (Organisasjon for norske fagskolestudenter). – Vi er veldig glade for at Stortinget valgte å lytte til fagskolestudentenes innspill. Dette er en stor seier for fagskolestudentene, sier Christoffer Blaalid, fungerende leder i ONF.

Studentombudet er et lavterskeltilbud, og skal bistå med å sikre studentenes rettigheter og hjelpe studenter i konflikt, samt hjelpe dem med klagebehandling, begrunnelse for eksamenskarakter og andre spørsmål. De kan gi råd og bistand hvis du har spørsmål om dine rettigheter i studiesituasjonen. Studentombudet er uavhengig og har taushetsplikt. NKI er veldig fornøyde med at våre fagskolestudenter nå blir enda bedre ivaretatt og har rett på hjelp til å sikre rettigheter på lik linje med universitets- og høyskolestudenter, uttaler undervisningsdirektør Morten Ulriksen. - Dette er en seier for fagskolene.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om NKI Nettstudier

NKI Nettstudier
NKI Nettstudier
Universitetsgaten 10
0164 Oslo

67 58 88 00http://www.nki.no

Om NKI Nettstudier 
NKI Nettstudier ble etablert i Norge allerede i 1959 og er i dag Nordens største fagskole på nett. I 2007 ble selskapet en del av utdanningskonsernet Intendia Group AS, et av Skandinavias ledende utdanningskonsern med virksomhet i Sverige og Norge. NKI har årlig rundt 10 000 studenter og tilbyr mer enn 330 studiemuligheter innen de fleste fagområder. NKI er levende opptatt av god nettpedagogikk og jobber kontinuerlig med tilrettelegging av best mulig fleksibel utdanning ved bruk av teknologi og læringsmetoder.

Følg saker fra NKI Nettstudier

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NKI Nettstudier på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NKI Nettstudier

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom