Kulturrådet

Fagseminar om kulturell og kreativ næring

Del

Kulturrådet inviterer til fagseminar om den kulturelle og kreative næringen - status og følgeforskning som metode for videre kunnskapsutvikling.

I de senere årene har regjeringen satset på å utvikle og styrke kulturelle og kreative næringer. I løpet av 2018 vil det ingangsettes følgeforskning av programsatsingen for perioden 2018-2022.

På seminaret blir aktuell forskning på utviklingen i feltet presentert. Blant innlederne er Prof. Anne-Britt Gran ved BI Oslo – Centre for Creative Industries og Prof. Atle Hauge i Kunnskapsverket/ Høgskolen Lillehammer, samt Isabella Del Vodere fra IDEA, Brüssel.

Videre i programmet vil følgeforskning som inngang til kunnskap om utviklingen på området bli tematisert. I denne sesjonen vil bl.a. Peter Dahler-Larsen snakke om Følgeforskning fra et programteoretisk utgangspunkt. Göran Hallin, Partner i Kontigo Stockholm vil presentere sin erfaring fra arbeidet med midtveisevaluering og sluttevaluering av KreaNord programmet til Nordisk Ministerråd 2008-2015.

Seminaret avsluttes med en samtale mellom Peter Dahler-Larsen, Göran Hallin og Vivi Lassen om følgeforskning som metode. Det blir anledning for publikum til å gi kommentarer og å stille spørsmål til panelet. Samtalen blir moderert av Håkon Finne.

Statssekretær Frida Blomgren og Kulturdepartementets representant vil informere om den pågående programsatsingen på kulturell og kreativ næring.

Program

09:30 - Mottakelse i Amalie Skram

10:00 - Velkommen

Introduksjon av Kulturdepartementets statsnig på kreativ næring v/statssekretær Frida Blomgren og departementets representant

10:25 - Status på forskningen v/ professor Anne-Britt Gran

11:00 - Status på forskningen v/ professor Atle Hauge

11:35 - On Mapping the Creative Value Chains v/ Isabelle de Voldere

12:15 - Lunsj

12:45 - Følgeforskningen mellem relationer og viden, mellem indsats og effekt v/ Peter Dahler-Larsen

13:25 - Följeforskning för effektiv processledning – utmaningar och möjligheter v/ Göran Hallin

14:00 - Panelsamtale om følgeforskning som metode, ledet av Håkon Finne

I panelet: Peter Dahler-Larsen, Göran Hallin og Vivi Lassen

15:00 - Slutt

Seminaret finner sted på Litteraturhuset i Wergelandsveien 29, 0167 Oslo, http://litteraturhuset.no/  Rom: Amalie Skram.

Kontakt anita.eik@kulturradet.no for påmelding. 

Seminaret vil bli strømmet på Kulturrådets nettsider.

Om Kulturrådet

Kulturrådet
Kulturrådet
Mølleparken 2
0459 OSLO

21 04 58 00http://kulturradet.no

Følg saker fra Kulturrådet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturrådet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kulturrådet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom