Fagforbundet

Fagforbundet støtter streikende piloter i SAS

Del

Fagforbundet mener NHO Luftfart/SAS må strekke seg lenger for å imøtekomme Norsk Flygerforbund/LO krav i årets tarifforhandlinger.

Flygerne har stilt opp på dugnad for å redde SAS i dårlige tider. Fra 2006 fram til i dag er personellkostnadene til pilotene halvert, samtidig som SAS flyr like mye. Pilotene jobber dermed mer for samme eller dårligere lønn. Kravet de streiker for i år er moderat og rettmessig. Det eneste de krever er et lønnsoppgjør på linje med andre, ett par frihelger i måneden og trygge arbeidsplasser.

Vi støtter Norsk Flygerforbunds kamp for å opprettholde hele og faste stillinger, slik at man unngår et løsarbeidersamfunn i luftfarten. 

Norsk Flygerforbund har strukket seg veldig langt for å få en løsning. Når de så blir møtt av et selskap som tilbyr betydelig dårligere arbeidsvilkår, gir Fagforbundet sin fulle støtte til streiken. Vi forventer at SAS viser reell vilje til å finne en løsning, slik at man unngår en konflikt som rammer passasjerene.

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med omlag 365 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg saker fra Fagforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom