Trygg Trafikk

Færre omkommer i trafikken

Del

Ved utgangen av juni hadde 48 mistet livet på veiene hittil i år.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Normalt er sommermånedene høysesong for ulykker. Hittil har 48 mistet livet i år, mens på samme tid i fjor hadde 62 omkommet. Junitrafikken tok livet av 11, av disse var sju menn og fire kvinner.

- Akkurat nå er det stor utfart på veiene. Det er krevende for mange å kjøre lange strekk og noen fristes til å trykke ekstra hardt på gassen. Lengre kjøreturer, stress for å komme seg raskt frem og uoppmerksomme sjåfører utgjør en betydelig risiko. Skal vi ha et håp om at den positive trenden med reduksjon i antall omkomne skal holde seg utover sommeren, må folk ta det med ro, sier kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk, Ann-Kathrin Årøen.  

Sjåfører utsatt i sommertrafikken

Møte- og utforkjøringer utgjør flesteparten av ulykkene i sommerhalvåret og Trygg Trafikk ber sjåfører være sitt ansvar bevisst.

- Det er viktig at du avpasser farten og kjørestilen etter forholdene. Som sjåfør har du hele tiden ansvaret for deg selv og andre. Det er også viktig å minne om at trafikkbildet er komplisert i sommerukene. Det er mye trafikk på veiene, mange turister er ukjente med norske kjøreforhold, i tillegg øker antall motorsykler, syklister og andre sårbare trafikantgrupper, sier Årøen.

Unngå unødige sjanser

Sommeren 2016 var en ulykkessommer med en betydelig oppgang i antall trafikkdrepte og skadde. Årøen understreker at noen enkle grep reduserer ulykkesrisikoen betraktelig.

- Sørg for at du er uthvilt og opplagt før du legger avgårde i sommervarmen. Trette og ukonsentrerte sjåfører skaper mange farlige situasjoner. Det viktigste er at du hele tiden er våken og oppmerksom. Det er bedre å legge inn noen ekstra pauser hvis du kjenner behov. Vårt råd er å holde hodet kaldt i sommervarmen. Regn med kø, planlegg turen og bytt gjerne på å kjøre, sier hun.

Trygg Trafikks tips: slik kommer du deg trygt frem

  • Vær uthvilt
  • Bruk bilbelte
  • Hold avstand til bilen foran
  • Planlegg turen, ta med nok mat og drikke og legg inn pauser
  • Bytt på å kjøre
  • Tilpass farten etter vær- og kjøreforhold

Kontakter

Bilder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Last ned bilde

Dokumenter

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg saker fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom