Nets Branch Norway

Færre kortkjøp i september

Del

(Oslo 5. oktober 2018) Tall fra Nets og BankAxept viser at det i september ble utført 156,7 millioner kortkjøp, en reduksjon på 0,5 prosent sammenlignet med september i fjor. Betalingskortene ble benyttet til å handle varer og tjenester for 51,1 milliarder kroner, en nedgang på 0,4 prosent i forhold til samme måned i fjor.

— Når vi sammenligner kortbruken for september med tilsvarende måned i fjor må det sees i sammenheng med at det i år var fem søndager i september mot fire i fjor. Tar vi høyde for dette viser kortbruken en svak vekst, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Bankkort med BankAxept ble i september benyttet 133,1 millioner ganger, noe som er 2,1 millioner ganger mindre enn samme måned i fjor. Det ble handlet med BankAxept for nesten 40,5 milliarder kroner.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Vekst for kontaktløse betalinger
Til tross for færre kjøp med bankkort med BankAxept i september, var det en vekst i kontaktløse betalinger denne måneden. I september ble det tæppet nesten 4,4 millioner ganger med BankAxept-kort, en vekst på 9,6 prosent sammenlignet med august.

— Denne veksten skyldes at det er flere kontaktløse kort ute blant forbrukere og flere utsalgssteder som åpner for denne muligheten. Ved å tæppe kortet går betalingen raskere, og stadig flere oppdager denne fordelen, sier markedssjef i BankAxept Vegar Heir.

Nøkkelord

Kontakter

Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. + 47 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu.
Vegar W. Heir, markedssjef i BankAxept, +47 951 27 697, e-post: vegar.heir@vipps.no

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no

Hos Nets ser vi enklere produkter og løsninger som fundamentet for vekst og utvikling, både innenfor handel og i samfunnet som helhet. Våre 2400 medarbeidere i Norge, Danmark, Finland, Sverige og Estland hjelper banker, bedrifter og forretningsdrivende i Norden og Baltikum med å gjøre hverdagen enklere for sine kunder, alltid med den høyeste grad av sikkerhet og stabilitet. Enkle løsninger for en travel hverdag. Det er det vi er her for.

Følg saker fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nets Branch Norway