Ving Norge

Færre billige sydenturer i vinter

Del

Det er lenge siden charterbransjen har hatt like stort trykk som nå. Norges største feriearrangør, Ving, har solgt 10 prosent flere vinterreiser enn i fjor. Det betyr at solhungrige nordmenn har langt færre billigreiser å se frem til i vinter.

Thailand, Koh Rok.
Thailand, Koh Rok.

- Ja, nå går charterreisene unna som varmt hvetebrød! Det er lenge siden vi har hatt så stor etterspørselen etter sol- og badeferier. Det gjelder både reiser til kjente og kjære Kanariøyer, men også mer eksotiske reismål som ThailandMexicoJamaica og Cuba, sier Christian Grønli, administrerende direktør i Ving.

Høyere priser og stappfulle fly
Han legger til at prisnivået ligger betydelig over fjoråret og at belegget på flyene er i rekordklasse. 

- Det betyr blant annet at vi kommer til å se langt færre tilbudsseter denne vinteren enn på lang tid. Til enkelte reisemål er det nesten utsolgt. På direkteflyet til Cuba er det for eksempel bare 23 ledige seter i hele vinter. På vårt nye Ocean Beach Club-hotell på Gran Canaria er allerede tre av fire rom bestilt, fortsetter han. 

Lar seg ikke stoppe

I følge Grønli ser det ikke ut som hverken politisk eller økonomisk uro setter en stopper for nordmenns utferdstrang. 

- Vi har lagt en knallsterk sommer bak oss. Uroen i Hellas og Tyrkia ble utkonkurrert av det norske sommerværet og vi hadde tidenes beste belegg på flyene våre. Vi ser heller ingen endring i reisemønstret til rogalendingene, som økonomisk er hardt rammet her hjemme. Charterferien er ofte hovedferien vår og det skal svært mye til for å rokke ved den, konkluderer Grønli.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Thailand, Koh Rok.
Thailand, Koh Rok.
Last ned bilde

Om Ving Norge

Ving Norge
Ving Norge
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

08888http://www.ving.no

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon, i egne butikker samt utvalgte reisebyråer over hele landet.

Ving Norge AS har 89 ansatte og over 400 000 reisende årlig. Ving Norge AS inngår i det internasjonale reisekonsernet Thomas Cook Group plc som er børsnotert i London.

Følg saker fra Ving Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ving Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ving Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom