TV 2

Eyvind Hellstrøm til TV 2 - blir makker med Truls Svendsen

Del

Mesterkokk Eyvind Hellstrøm melder overgang til TV 2. I "Truls à la Hellstrøm" skal vi høsten 2017 følge Truls Svendsen på en kulinarisk dannelsesreise med Hellstrøm. – Alt står på spill, sier Hellstrøm om den nye programserien.

Eyvind Hellstrøm har viet hele sitt liv til kokkekunsten. Han har drevet restauranter i verdensklasse og han har hjulpet serveringssteder og mennesker til å få et nytt syn på mat. Nå har han fått en stor utfordring: Klarer han å få Truls Svendsen, en middels amatørkokk, til å bli mesterkokk på seks måneder?

 En kulinarisk reise

Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm er begge blant Norges mest populære programledere.I ”Truls à la Hellstrøm” tar Hellstrøm med seg Truls på en kulinarisk dannelsesreise i inn- og utland.

 - Jeg har gått svanger med denne ideen om å reise i matens univers for å møte personligheter, begavelser, lidenskap, fantastiske produkter, råvarer og kompromissløse mennesker. Alle dem som står last og brast med kvalitet i alle ledd, intet mindre. Dette er en reise for å møte kunnskap og urokkelighet. Det dreier seg ikke bare om gode måltider, men mer om hvordan de blir til på veien. Denne reisen har jeg holdt på med siden jeg var 16 år, og når vi legger ut på den igjen er det en barnslig begeistring om å fortelle Truls og seerne hvor fantastisk det er å krydre livet sitt med gode måltider, sier Hellstrøm.

 - Dette er virkelig et drømmeprogram for meg! Jeg elsker god mat og drikke, og nå skal Eyvind gjøre meg til en mesterkokk. Det vil si, jeg trodde det skulle bli et drømmeprogram, men Eyvind har allerede vist at mat er seriøse greier, dette prosjektet er fullt alvor. Han er jo litt streng, så det blir beinhard jobbing, og ikke bare å reise rundt å kose seg, sier Truls Svendsen.

Alt står på spill

Truls Svendsen innrømmer at han har mye å lære:

- I utgangspunktet følte jeg at jeg er helt grei på kjøkkenet, men etter å ha møtt Eyvind så skjønner jeg at jeg ikke er det, og at jeg har sinnsykt mye å lære. For meg kan dette bare gå oppover, men jeg skjønner at jeg muligens kan ødelegge det gode ryktet Eyvind har brukt år på å bygge opp, legger Truls Svendsen til.

Hellstrøm bekrefter at mye står på spill for han i denne ufordringen.

 - Alt står på spill. Mitt renommé i verden og blant folk vi skal møte på våre reiser som er kokkevenner og resepktable folk i det kulinariske toppsjiktet, sier Hellstrøm.

- Ettersom jeg har en ambisjon om at Truls skal bli skikkelig god og mestre utfordringer, har jeg et stort håp om at han skal adoptere min begestring for alle de vi møter, og ikke minst råvarer. Det beste av det beste i de forskjellige verdener. Jeg vil jo at han skal bli skikkelig god. Mitt liv på kjøkkenet har gitt meg all styrken og ballasten jeg har trengt gjennom tidene. Hvis Truls bare får noen spiseskjeer av alt dette inn, kommer han ut i den andre enden med inspirasjon nok til å stå på egne ben og prestere gull, legger Hellstrøm til.

Melder overgang til TV 2

Med ”Truls à la Hellstrøm” melder Hellstrøm overgang til TV 2.

- Min tid i TV3 har vært en fantastisk reise. Den store gleden av å kunne holde på med det jeg liker mest av alt; formidle matglede og entusiasme og ikke minst gode holdninger til det man driver med hver dag. Ettersom jeg ikke har fundert så veldig mye over TV-kanaler og hvor man skal opptre, har jeg vært lojal overfor TV3 i mer enn åtte år. Når jeg nå skifter, handler det mer om en mulighet for å gjennomføre et programkonsept som har vært drømmen i mange år; Å vise frem det beste i mitt kulnariske univers - lidenskap, karisma, humor og glimt i øyet hos dem jeg møter og har møtt på mine reiser. Og når jeg nå skifter kanal, kan jeg takke både TV3, alle de forskjellige produksjonselskapene som har skapt programmer med stor suksess, og ikke minst TV 2 som ønsker å satse stort på min drøm om å vise min verden til Truls og foket, og vise at det er mulig å bli god bare det er nok lidenskap tilstede, sier Hellstrøm.

 Programdirektør Jarle Nakken er svært fornøyd med å få Hellstrøm med på TV 2-laget.

- Vi er stolte og glade for at Eyvind Hellstrøm fra og med nå er en av TV 2s programlederprofiler. Nå skal Eyvind  ut på nye eventyr, og møter kanskje den vanskeligste oppgaven noen gang når målet er å se om det er mulig å løfte Truls opp på Eyvinds eget nivå hva gjelder kulinariske evner. Eyvind Hellstrøm er i tillegg til å være i verdenseliten når det kommer til gastronomi, også en markant TV-personlighet og forfatter. Vi ser frem til å arbeide med Eyvind på flere prosjekter i tiden som kommer hos oss, og ønsker ham hjertelig velkommen til kanalen, sier Jarle Nakken.

Utfordrer Hellstrøm

Gjennom åtte programmer skal vi høsten 2017 følge Truls og Hellstrøm på deres kulinariske eventyr verden over. Det hele ender i en finale der Truls skal overbevise et kravstort panel om at han virkelig er blitt en mesterkokk.

Truls har stor respekt for Hellstrøm:

 - Jeg har alltid sett opp til Eyvind, og har alle kokebøkene hans. Han er en fantastisk person, og er mye hyggeligere enn jeg har trodd han var etter å ha sett han være streng på tv. Han har en enorm dedikasjon til faget, og når det handler om mat er det full konsentrasjon og ikke lov til å fjase. Vi får se om jeg klarer å la være, sier Truls Svendsen.

 Underveis på reisen vil også Truls utfordre Hellstrøm.

 - Vi kan jo ikke bare spise og drikke mens vi er på tur, så vi har gjort en avtale om at jeg også skal få lov til å utfordre Eyvind på noen ting. Han skal utvide min mathorisont, mens jeg skal få han litt ut av sin komfortsone, og kanskje la han føle på litt frykt og  redsel innimellom, sier Svendsen lurt.

Programredaktør Bård Eriksen trekker fram den unike kjemien mellom Truls og Hellstrøm.

- Den ene elsker å spise, den andre elsker å lage mat; match made in heaven. For når Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm reiser rundt i Norge og resten av verden, kan vi garantere fantastiske TV-øyeblikk. Folkelige Truls og Norges beste kokk, Eyvind Hellstrøm, er veldig forskjellige som personer, men har en unik kjemi sammen, og de har virkelig funnet tonen. Det blir kulinariske eventyr, latter og blodig alvor når Hellstrøm skal gjøre mesterkokk av Truls på seks måneder. De har begge to lenge hatt en drøm om å jobbe sammen, og nå er vi veldig glade for å endelig få det til på TV 2, sier Eriksen.

 ”Truls à la Hellstrøm” består av åtte episoder og produseres av PLAN-B TV for TV 2. Prorgammet kommer på TV 2 høsten 2017.

Kontakter

Bilder

Om TV 2

TV 2
TV 2
Nøstegaten 72
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er Norges største kommersielle tv-kanal, og er en del av mediehuset TV 2 som står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Sportskanalen, TV 2 Humor, TV 2 Sumo, TV2.no, TV 2 Mobil og TV 2 Skole.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, der deler årlig ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, forlag, Klikk.no, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom