Husbanken

Etterlyser prisverdig arkitektur

Del

Antall foreslåtte kandidater til Statens byggeskikkpris 2016 ligger foreløpig langt lavere enn i 2015, og fra seks fylker har det ikke kommet noen forslag. Nå etterlyser sekretariatsleder Lene Ragnhild Edvardsen flere kandidater fra hele landet.

I 2015 ble 76 kandidater foreslått til Statens Byggeskikkpris. Knapt fire uker før fristen for å foreslå kandidater går ut 9. februar, er 43 bygg foreslått som kandidater til prisen for 2016.

- Forslagene vi har fått inn så langt er dominert av bygg i Hordaland og Oslo, mens det for eksempel ikke har kommet inn et eneste forslag fra våre sørligste fylker. Vi håper at en åpen oppfordring vil bidra til at vi får inn forslag om flere kandidater fra hele landet, sier Edvardsen.

Kandidatene som er foreslått så langt fordeler seg slik på fylkene:


Fylke:

Antall
bygg:

Hordaland     

15

Oslo            

6

Sør-Trøndelag                    

5

Nordland   

3

Akershus     

2

Østfold    

2

Rogaland                            

2

Nord-Trøndelag                 

2

Troms     

2

Hedmark   

1

Buskerud 

1

Sogn og Fjordane              

1

Møre og Romsdal             

1

Oppland           

0

Finnmark

0

Vestfold  

0

Telemark  

0

Aust-Agder                         

0

Vest-Agder

0

Vi vet jo at det bygges mye god og bærekraftig arkitektur rundt om i landet vårt, sier Edvardsen, som tror det handler om å gjøre folk oppmerksom på at de selv kan melde på bygg.

Hele Norge inkludert Svalbard er den geografiske rammen rundt prisen, og alle typer bygg, private og offentlige, kan meldes på til konkurransen. Du melder enkelt på bygg via et skjema på nettsidene til Husbanken. – Dersom du ikke har all informasjonen skjemaet etterspør, kan du likevel sende inn forslaget ditt. Sekretariatet vil være behjelpelig med eventuell manglende informasjon, opplyser sekretariatsleder Edvardsen.

I 2015 ble det kåret to vinnere, boligprosjektet Torshovdalen i Oslo og Stormen konserthus og bibliotek i Bodø.

Statens byggeskikkpris er en hederspris for bygninger, med tilhørende anlegg, som gjennom utførelse, materialbruk, og samspill med sted og miljø bidrar til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikken. Kandidater til prisen skal ha god arkitektonisk utforming og skal oppfylle sentrale kvaliteter innenfor miljø og universell utforming. Prisen deles ut av Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Husbanken er sekretariat for prisen.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Husbanken

Husbanken
Husbanken
Grønland 53
3045 Drammen

22 96 16 00http://www.husbanken.no
Statens byggeskikkpris er en hederspris som deles ut årlig til byggverk og bygde omgivelser som gjennom utførelse, materialbruk, utforming og samspill med sted og miljø kan bidra til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikk. Kommunal- og moderniseringsministeren deler ut Statens byggeskikkpris hvert år. Det er oppnevnt en ny jury for perioden 2013-2016, med Anne Enger som leder. Prisen er på kroner 200 000,-.

Følg saker fra Husbanken

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Husbanken på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Husbanken