Apollo

Et fly for fremtiden

Del

I dag tok et av verdens mest moderne og miljøvennlige fly av fra norsk jord for første gang. Apollos nye Airbus 321neo vil ha Gardermoen som base, og dermed blir Oslo lufthavn den første i Skandinavia som får verdens nyeste fly fast stasjonert.

Airbus 321neo
Airbus 321neo

Det er reisearrangøren Apollo som nå bytter ut flyene sine og får et av verdens nyeste flyflåte gjennom sitt datterselskap Novair. Norske kunder blir dermed de aller første i Skandinavia som får gleden av å fly det ultramoderne flyet.

- Dette er et fantastisk øyeblikk både for oss som arrangør og for våre kunder. Ikke bare kan vi nå tilby en forbedret reiseopplevelse med enda mer komfortable seter og mindre støy, men maskinens miljømessige betydning er også betydelig, sier Erik Haug, administrerende direktør i Apollo.

Mer effektivt og miljøvennlig

Airbus 321neo er utstyrt med CFM Leap 1A-motorer og 2,4 meter høye «sharklets» på vingetuppene. Sammen resulterer dette i nærmere 15 prosent lavere drivstofforbruk og 900 km lengre rekkevidde, sammenliknet med forgjengeren A321. Da flyet også har plass til ti flere passasjerer, innebærer det nærmere 20 prosent mindre drivstofforbruk pr. sete – noe som tilsvarer en besparelse på ca. 4500 tonn drivstoff pr. fly.

- Airbus 321neo blir altså ikke bare det mest komfortable mellomdistanseflyet på Oslo lufthavn i dag, det blir også det mest effektive og miljøvennlige – noe vi vet betyr mye for passasjerene våre. Det er klart vi er stolte, smiler Haug.

Setter ny standard for bransjen

70 millioner dollar – tilsvarende cirka 600 millioner norske kroner er listeprisen for den nye flymaskinen, noe Apollo og Novair anser som en verdifull investering i fremtiden. I 2018 vil hele 120 000 Apollo-passasjerer reise med neo-flyet, til og fra 20 ulike destinasjoner i Hellas, Kroatia, Spania og Bulgaria. Da er det godt for Apollo-sjefen å vite at maskineriet er top notch.

 - Det er uten tvil en stor milepæl for både oss og bransjen, sier Haug.

Også for pilotene og kabinpersonalet i Novair er den nye arbeidsplassen en drøm i oppfyllelse.

- Vi tilbringer mange timer i døgnet om bord, så for oss er det å få et av verdens mest moderne fly som «nytt kontor» naturligvis helt fantastisk. Det er virkelig en helt ny grad av komfort både for oss og passasjerene, og særlig er det nedsatte støynivået og det lengre vingespennet med sine «sharklets» påfallende. Alle kollegene mine gleder seg til å fly nå – og det samme bør selvfølgelig også passasjerene gjøre, sier Johan Boström, Flysjef i Novair.

Skjerm er fortid – USB er fremtiden

Skal vi tro Apollo har ikke fremtidens fly TV-skjermer. Istedenfor har de USB-uttak og lademuligheter i hvert eneste sete, så du som passasjer både kan lade og koble til din smarttelefon eller nettbrett - og se på akkurat det du selv ønsker. For å løfte komforten enda et hakk, har hver seterygg også fått montert en "mobil,- og nettbrettholder".

- Ingen skal få kink i nakken på våre flyvninger, ler Apollo-sjefen.

Om kort tid vil også reisearrangørens nye A321neo bli utstyrt med eget intranett, som gjør det mulig å laste ned filmer, TV-serier og annen underholdning via en app.

- I dag tilbringer 8 av 10 av passasjerene våre tiden om bord på sitt private nettbrett eller mobil. Nærmest ingen etterspør TV-skjerm, men mange savner lademuligheter. Dette har vi tatt til oss – både i form av USB-uttakene, nettbrettholderen og det nye intranettet. Når det kommer til ferie og reiseliv er det jo lite vi ønsker oss mer enn friheten til å velge, sier Haug – som i sommer tar med seg siste sesong av House of Cards i håndbagasjen.

Fakta om Novairs Airbus 321neo:

  • Antall sitteplasser: 221
  • Lengde: 44,51 m
  • Vingebredde: 35,80 m
  • Kabinbredde: 3,7 m
  • Maksfart: Mach 0.82 (82% of speed of sound)
  • Rekkevidde: Opp til 3700 nautiske mil (6850 km)
  • Brenselforbruk: 15 % mindre enn forgjengeren A321
  • Motorer: 2 stk. CFM LEAP 1A

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Airbus 321neo
Airbus 321neo
Last ned bilde
A321neo
A321neo
Last ned bilde
Erik Haug, administrerende direktør i Apollo
Erik Haug, administrerende direktør i Apollo
Last ned bilde
Novair
Novair
Last ned bilde
Erik Haug, administrerende direktør i Apollo og Johan Boström, flysjef i Novair.
Erik Haug, administrerende direktør i Apollo og Johan Boström, flysjef i Novair.
Last ned bilde
Apollos nye A321neo
Apollos nye A321neo
Last ned bilde
Det nye flyet er utstyrt med blant annet nettbrettholder og USB-uttak på hvert sete
Det nye flyet er utstyrt med blant annet nettbrettholder og USB-uttak på hvert sete
Last ned bilde

Om Apollo

Apollo
Apollo
Kirkegata 15
0153 OSLO

+47 908 74 516http://www.apollo.no

Apollo er en av Nordens ledende reisearrangører med en million reisende i året. Vi arrangerer tradisjonelle pakkereiser, treningsreiser, cruise, storbyferier og fleksible pakkereiser der du selv velger reisemål, reiselengde og hotell.

Sammen med flyselskapet Novair, spesialistarrangørene Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt treningshotellet Playitas er Apollo en del av gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi jobber aktivt med bærekraftige reiser og har vært Travelife-sertifisert siden 2016. Les mer på www.apollo.no.

Følg saker fra Apollo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Apollo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Apollo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom