UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Eskil Vik fra Stavanger Katedralskole er Norges beste kjemi-elev!

Del

Etter en knallhard finaleuke på Kjemisk institutt er Norges flinkeste kjemi-elev kåret blant 16 finalister fra hele landet.

Årets kjemi-olympiade er over, og Eskil Vik står igjen som vinneren av de 16 finalistene.Han og tre andre får da representere Norge i den internasjonale Kjemi-olympiaden som går av stabelen i Praha og Brattislava 19-29. juli i år.

De tre andre som representerer Norge er:

 Delt 2. plass: Leo Stoll fra Mosjøen vgs. og Bjørnar Gullikstad Hem fra Nadderud vgs.

 4. plass ble Erling Syversveen Lie fra Nadderud vgs.

 

1059 deltakere i konkurransen 

Disse fire har kjempet seg til toppen etter tre runder, der den første hadde 1059 deltakere fra 112 skoler i hele landet.

I andre runde var 175 elever med videre og av dem gikk 16 elever til finaleuken. I finaleuken får elevene opplæring ved Kjemisk institutt ved Universitetet i Oslo i en uke før den siste prøven.

I løpet av uka har de fått faglige utfordringer på universitetsnivå og de har fått utfolde seg på lab. I forkant av den internasjonale olympiaden vil deltakerne få delta i en Nordisk olympiade samt få forberedelse til den internasjonale olympiaden. 

Instituttleder Jo Døhl, ved Kjemisk institutt, sier følgende: 

- Ved Kjemisk institutt er vi svært glade for å få være vertskap for disse dyktige ungdommene. Dette er en ypperlig anledning til å profilere instituttet og det spennende kjemifaget. Naturligvis har vi også - som kanskje den fremste utdanningsinstitusjonen for kjemi i Norge - et ønske om at noen av disse talentene ganske snart skal finne veien til ett av våre svært gode studieprogrammer.

Nøkkelord

Bilder

Last ned bilde
Insituttleder Jo Døhl, ved Kjemisk institutt
Insituttleder Jo Døhl, ved Kjemisk institutt
Last ned bilde

Om UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Sem Sælands vei 24
0371 Oslo

22 85 56 00http://www.mn.uio.no/

Det matematisk-naturvitskaplege fakultet har ein lang og stolt tradisjon innan forsking og undervising i dei klassiske realfaglege disiplinane. Fakultetet si verksemd dekkjer også eit breitt spekter av tverrfagleg forsking og ligg i front i Europa på fleire område.

Følg våre forskingsnyheiter på Titan.uio.no, som også er på Facebook og Twitter, eller abonner på nyheitsbrevet.

Følg saker fra UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Hele 2 av 5 kvinner med ekstrem svangerskapskvalme vurderer abort4.4.2019 13:19:55 CESTPressemelding

Ekstrem svangerskapskvalme, også kalt HG, er en av de hyppigste årsakene til at gravide blir lagt inn på sykehus. Kvinner med HG forteller at sykdommen er noe av det verste de har opplevd i livet og at kvalmen hadde alvorlige konsekvenser for dem, både psykisk og sosialt. Det er derfor oppsiktsvekkende at kvinnene forteller at norsk helsepersonell ikke hadde nok kunnskap om sykdommen og i liten grad viste forståelse for hvor belastende kvalmen var.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom