Matmerk

Eplemost fra Rogaland hedret av statsråd Bent Høie på Gladmat 2017

Del

- Her får man eple i den aller, aller beste formen. Du er kanskje en relativt liten produsent, men du er en viktig produsent i Ryfylke. Det er en stor ære og en stor glede å gi disse to Spesialitet-merkene til deg, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie på da han delte ut heder og ære til Elisabeth Grønvik fra Grønvik Gard for to av hennes eplemoster.

Elisabeth Grønvik og statsråd Bent Høie.Foto: Matmerk
Elisabeth Grønvik og statsråd Bent Høie.Foto: Matmerk

Grønvik Gard fikk hedersmerket Spesialitet for eplemostene; Økologisk Eplemost Karin Schneider Epler og Eplemost av Summerred Epler. Grønvik Gard ligger ved Fisterfjorden i Ryfylke og har både egne epler og eget presseri.

- Å få Spesialitetsmerke som til de grader er forbundet med kvalitet er viktig for meg, spesielt fordi det er en uhilda tredjepart som fremhever det. Jeg vil bruke denne hederen i markedsføringen for å skape oppmerksomhet og kunnskap om hvordan vi lager håndverksmessig høykvalitetsmost fra Rogaland, sier en stolt Elisabeth Grønvig.  

Spesialitet-merket er et kvalitetsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som sniffer, smaker og smatter seg gjennom produktene som ønsker å bruke merket. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet og ledes av Lars Sponheim.

- Eplemosten fra Grønvik Gard er sødmefylt med fin eplesmak og flott perlemorfarget. For oss i Matmerk er det viktig at lokalmatprodusenter som satser på å lage noe utenom det vanlige og lykkes, tar sjansen på å komme gjennom nåløyet til Spesialitetsjuryen. 80 lokalmatprodusenter med tilsammen 480 mat- og drikkeprodukter utgjør Norgeseliten, og vi har plass til flere, sier adm.dir Nina Sundqvist i Matmerk

Nøkkelord

Kontakter

Elisabeth Grønvig, Grøvnik Gard, tlf: 481 34 899

Bilder

Elisabeth Grønvik og statsråd Bent Høie.Foto: Matmerk
Elisabeth Grønvik og statsråd Bent Høie.Foto: Matmerk
Last ned bilde
Spesialitet-merket tildeles for unik smak. Foto: Matmerk
Spesialitet-merket tildeles for unik smak. Foto: Matmerk
Last ned bilde

Lenker

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Matmerk er en uavhengig stiftelse som som skal bidra til økt mangfold, kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon. Vi skal styrke omdømmet til norske matprodukter hos norske forbrukere.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

Lokalmat fra Tromsø, Ringerike og Lofoten i sentrum i Berlin18.1.2019 15:20:18Pressemelding

- Hva har en pølse fra Tromsø, en tørrfisk fra Lofoten og en spekepølse fra Ringerike til felles? Jo, dette er lokalmat med høy kvalitet, basert på lokale råvarer og oppskrifter som gir verdiskaping i lokalsamfunnet fra produsenter med mot til å satse, sa landbruks- og matminister Bård Hoksrud da han delte ut tre Spesialitet-merker under åpningen av den norske standen på Grüne Woche i Berlin.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom