Matmerk

Eplemost fra Rogaland hedret av statsråd Bent Høie på Gladmat 2017

Del

- Her får man eple i den aller, aller beste formen. Du er kanskje en relativt liten produsent, men du er en viktig produsent i Ryfylke. Det er en stor ære og en stor glede å gi disse to Spesialitet-merkene til deg, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie på da han delte ut heder og ære til Elisabeth Grønvik fra Grønvik Gard for to av hennes eplemoster.

Elisabeth Grønvik og statsråd Bent Høie.Foto: Matmerk
Elisabeth Grønvik og statsråd Bent Høie.Foto: Matmerk

Grønvik Gard fikk hedersmerket Spesialitet for eplemostene; Økologisk Eplemost Karin Schneider Epler og Eplemost av Summerred Epler. Grønvik Gard ligger ved Fisterfjorden i Ryfylke og har både egne epler og eget presseri.

- Å få Spesialitetsmerke som til de grader er forbundet med kvalitet er viktig for meg, spesielt fordi det er en uhilda tredjepart som fremhever det. Jeg vil bruke denne hederen i markedsføringen for å skape oppmerksomhet og kunnskap om hvordan vi lager håndverksmessig høykvalitetsmost fra Rogaland, sier en stolt Elisabeth Grønvig.  

Spesialitet-merket er et kvalitetsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som sniffer, smaker og smatter seg gjennom produktene som ønsker å bruke merket. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet og ledes av Lars Sponheim.

- Eplemosten fra Grønvik Gard er sødmefylt med fin eplesmak og flott perlemorfarget. For oss i Matmerk er det viktig at lokalmatprodusenter som satser på å lage noe utenom det vanlige og lykkes, tar sjansen på å komme gjennom nåløyet til Spesialitetsjuryen. 80 lokalmatprodusenter med tilsammen 480 mat- og drikkeprodukter utgjør Norgeseliten, og vi har plass til flere, sier adm.dir Nina Sundqvist i Matmerk

Nøkkelord

Kontakter

Elisabeth Grønvig, Grøvnik Gard, tlf: 481 34 899

Bilder

Elisabeth Grønvik og statsråd Bent Høie.Foto: Matmerk
Elisabeth Grønvik og statsråd Bent Høie.Foto: Matmerk
Last ned bilde
Spesialitet-merket tildeles for unik smak. Foto: Matmerk
Spesialitet-merket tildeles for unik smak. Foto: Matmerk
Last ned bilde

Lenker

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Matmerk er en uavhengig stiftelse som som skal bidra til økt mangfold, kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon. Vi skal styrke omdømmet til norske matprodukter hos norske forbrukere.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom